Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Psohlavec orinocky nezere

Ahojky, mam psohlavce orinockeho ktereho jsem zakoupila na burze. ma cca 6mesicu. problem je s krmenim. chovatel rikal ze je rozkrmeny. po cca 3 tydnech si holatko vzal (musela jsem mu asi 20min s nim mavat pred nosem. pote se prestehoval do noveho tera kde prakticky okamzite si dalsi holatko sam vzal. vysvlikal se tusim nekdy ke konci listopadu a od te doby nic. pres noc je aktivni, smejdi po tera, nad holatkem visi v utocici poloze (nekdy i celou noc) ale nevezme si ho. opet jsem ho zacala zedy holatkem drazdit ale nepomaha to. psychicky se pripravuju na nariznuti holatka...nejdriv zkusim malou tmavou krabicku a zavrit ho tam s nim...no ale nevim z nasilneho krmeni mam strach pac je to takovy prcek a nejde mi do hlavy proc ted odmita...je to normalni?
tera: 70x70x100, vecer 21st, pres den 25-27 pod zarovkou vic ale tam vubec nechodi. spi na kytce, od posledniho krmeni jsem hovinko nasla tak pred mesicem, vodu ma pod zarovkou a ta se odparuje, obcas ho postrikam rozprasovacem...je malej a nevim jak dlouho muze v krmeni trucovat? Diky

Předmět Autor Datum
zo zaciatku som tiez cakal ,ze budu brat lepsie,ale casom sa rozbehnu...zda sa mi trosku velke tera…
rast 12.01.2015 08:54
rast
no chtela jsem ho v tom tera nechat vyrustat a uz ho nestehovat. navic v noci je vazne aktivni a lez…
kacislavka 12.01.2015 09:19
kacislavka
...taky si myslím že je to terarium zbytečně velké a pro né-úplně 100%-ně rozkrmeného jedince je to…
Vladěk 12.01.2015 09:22
Vladěk
tak ja to teda zkusim...a fakt se to zda neuveritelne...on i s tim holetem vypadal jak murena tesne…
kacislavka 12.01.2015 09:32
kacislavka
Já mám podobnej problém akorát můj had má jen 3 měsíce, zkoušela jsem už všechno možný i tu skákavku…
Elisak 12.01.2015 10:45
Elisak
Znovu otvirám téma. Mám doma mládě hortulána teď asi 4 měsíce starý, u sebe ho mám 3 měsíce. Do dneš… poslední
Elisak 23.02.2015 22:24
Elisak
jeste se zeptam...dam ho teda do nejakeho maleho tera, jakou byste mi doporucili velikost? chci se p…
kacislavka 14.01.2015 07:45
kacislavka
Ještě můžeš zkusit hole zabít,opláchnout v teplý vodě, napachovat kuřecím masem a zahřát na trochu v…
cejna 14.01.2015 09:35
cejna
to zkusim a poradis jeste prosim s tim tera?
kacislavka 14.01.2015 09:46
kacislavka
moze to byt aj plastobox s baumaxu napr.,vyhrev staci na stenu supnut v.podlozku...
rast 14.01.2015 10:01
rast
budu ho mit na policce a tam ten box asi moc parady nenadela:-[ tak radsi to tera...a ta velikost?
kacislavka 14.01.2015 10:12
kacislavka
Třeba 30x30. může bejt i oněco menší nebo větší. A nebo i ten box. Je to jen dočasný řešení tak by s…
cejna 14.01.2015 10:20
cejna
Tak vsem moc dekuji...hadek si vzal obe holata :-) byl jen sam přes noc v krabicce a nemusela jsem j…
kacislavka 14.01.2015 17:52
kacislavka
Presne tak,žiadne nove terarium neriešte ! Ten had je vlastne rozkrmeny,iba v dobe krmenia ho dajte…
peterveter 14.01.2015 18:30
peterveter
Ešte k tym teplotam v tom terariu ,su dost nizke . Cez den by to malo byt v rozmedzi 28-30C a v noci…
peterveter 14.01.2015 18:34
peterveter
ja jsem cetla ze kolem 30st se uz zacinaji prehrivat a je to nebezpecne:-[...pod lampou ma urcite vi…
kacislavka 15.01.2015 07:00
kacislavka

no chtela jsem ho v tom tera nechat vyrustat a uz ho nestehovat. navic v noci je vazne aktivni a leze vsude od vrchu do spodu...jenze me na nej prijde velky i to osrsteny holatko natoz nejakou skakavku:-[...takze mam byt zatim v klidu i kdyz je to uz 2mes a zkouset mu je porad podavat?navic nechapu kdyz mi jedl a ted se mu nechce :-(

...taky si myslím že je to terarium zbytečně velké a pro né-úplně 100%-ně rozkrmeného jedince je to ke škodě.
Hortulány už v současnosti nechovám, ale předpokládám že v 6-ti měsících bude dosahovat délky alespoň 50 cm. Takže si myslím, že holátko je opravdu malé a pohyb většího osrstěného myšete by ho mohl vyprovokovat.
Jinak nebojte se nabídnout větší kořist. Tyhle zvířata dokáží (ač se to zdá neuvěřitelné vzhledem k tloušťce těla) polknout a strávit poměrně velkou kořist.

Já mám podobnej problém akorát můj had má jen 3 měsíce, zkoušela jsem už všechno možný i tu skákavku a nahřátý nastřižený hole, ale nic nepomohlo. Nakonec jsem mu větším holetem otevřela tlamu, dala mu hole do tlamy a opatrně ho pustila (stále se držel větve). Tak půl minuty přemýšlel co s tím a pak si ho namotal a sežral. Takhle jsem ho nakrmila asi 3x a teď ho nechávam chvíli vyhladovět a doufám že si pak vezme sám.

Znovu otvirám téma. Mám doma mládě hortulána teď asi 4 měsíce starý, u sebe ho mám 3 měsíce. Do dneška odmítal sám žrát. Zkoušela jsem všechny triky co jsem se dočetla jak tady, tak na anglických stránkách. Po 5 týdnech po nákupu jsem ho začala rozkrmovat stylem, že jsem mu holetem otevřela tlamu a hole dala do tlamy, to už po chvíli "přemýšlení" v pořádku sežral. Napoprvý to trvalo dýl, ale pak už reagoval celkem rychle. Mezitím jsem mu párkrát dala pauzu a znovu zkoušela různý triky na to aby si vzal sám, ale do dneška bez úspěchu. 2x se svlékl, to že byl zakalený jsem zaznamenala a nenabízela jsem mu žrádlo.

Dneska jsem mu opět nabídla medvídka. Z pinzety o něj nejevil zájem, tak jsem ho (opět) zabila a nařízla na břichu a na hlavě a to si nakonec asi po 30 minutách vzal sám. Jsem hrozně ráda, že si vzal sám, ale teď se ptám co dál? Když už si jednou takhle vzal, tak mu mám ještě několikrát dát takhle nastřižený myše a pak až třeba zkusit živý. Nebo rovnou zkusit živý? Nebo co se dělá po prvním úspěšným samostatným příjmu potravy u problematičtějších zvířat?

jeste se zeptam...dam ho teda do nejakeho maleho tera, jakou byste mi doporucili velikost? chci se pristi vikend stavit na burze a neco vybrat. urcite aby to melo dvoji vetrani. na cast podlahy dam topnou desku a budu zkouset teploty aby mel to co potrebuje. tera bude na policce u okna tak myslite ze je nutne mu svitit? pravdepodobne nejakou zarivkou aby se tera moc neprehrivalo. nebo se mam vykaslat na topnou desku a dat na tera zarovku? bydlim ted v panelaku takze tu mame stabilne kolem 21st...

vcera jsem ho zavrela do krabicky se dvema docela akcnimi holatky pac skakavky nemeli. nekolikrat po nich vystartoval ale spis me prislo jakoby se branil nez aby lovil...dneska verer na nej mrknu a prinejhorsim budu nastrihavat:-/

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru