Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Psohlavec orinocky nezere

Ahojky, mam psohlavce orinockeho ktereho jsem zakoupila na burze. ma cca 6mesicu. problem je s krmenim. chovatel rikal ze je rozkrmeny. po cca 3 tydnech si holatko vzal (musela jsem mu asi 20min s nim mavat pred nosem. pote se prestehoval do noveho tera kde prakticky okamzite si dalsi holatko sam vzal. vysvlikal se tusim nekdy ke konci listopadu a od te doby nic. pres noc je aktivni, smejdi po tera, nad holatkem visi v utocici poloze (nekdy i celou noc) ale nevezme si ho. opet jsem ho zacala zedy holatkem drazdit ale nepomaha to. psychicky se pripravuju na nariznuti holatka...nejdriv zkusim malou tmavou krabicku a zavrit ho tam s nim...no ale nevim z nasilneho krmeni mam strach pac je to takovy prcek a nejde mi do hlavy proc ted odmita...je to normalni?
tera: 70x70x100, vecer 21st, pres den 25-27 pod zarovkou vic ale tam vubec nechodi. spi na kytce, od posledniho krmeni jsem hovinko nasla tak pred mesicem, vodu ma pod zarovkou a ta se odparuje, obcas ho postrikam rozprasovacem...je malej a nevim jak dlouho muze v krmeni trucovat? Diky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Já mám podobnej problém akorát můj had má jen 3 měsíce, zkoušela jsem už všechno možný i tu skákavku…
Elisak 12.01.2015 10:45
Elisak
Znovu otvirám téma. Mám doma mládě hortulána teď asi 4 měsíce starý, u sebe ho mám 3 měsíce. Do dneš… poslední
Elisak 23.02.2015 22:24
Elisak

Já mám podobnej problém akorát můj had má jen 3 měsíce, zkoušela jsem už všechno možný i tu skákavku a nahřátý nastřižený hole, ale nic nepomohlo. Nakonec jsem mu větším holetem otevřela tlamu, dala mu hole do tlamy a opatrně ho pustila (stále se držel větve). Tak půl minuty přemýšlel co s tím a pak si ho namotal a sežral. Takhle jsem ho nakrmila asi 3x a teď ho nechávam chvíli vyhladovět a doufám že si pak vezme sám.

Znovu otvirám téma. Mám doma mládě hortulána teď asi 4 měsíce starý, u sebe ho mám 3 měsíce. Do dneška odmítal sám žrát. Zkoušela jsem všechny triky co jsem se dočetla jak tady, tak na anglických stránkách. Po 5 týdnech po nákupu jsem ho začala rozkrmovat stylem, že jsem mu holetem otevřela tlamu a hole dala do tlamy, to už po chvíli "přemýšlení" v pořádku sežral. Napoprvý to trvalo dýl, ale pak už reagoval celkem rychle. Mezitím jsem mu párkrát dala pauzu a znovu zkoušela různý triky na to aby si vzal sám, ale do dneška bez úspěchu. 2x se svlékl, to že byl zakalený jsem zaznamenala a nenabízela jsem mu žrádlo.

Dneska jsem mu opět nabídla medvídka. Z pinzety o něj nejevil zájem, tak jsem ho (opět) zabila a nařízla na břichu a na hlavě a to si nakonec asi po 30 minutách vzal sám. Jsem hrozně ráda, že si vzal sám, ale teď se ptám co dál? Když už si jednou takhle vzal, tak mu mám ještě několikrát dát takhle nastřižený myše a pak až třeba zkusit živý. Nebo rovnou zkusit živý? Nebo co se dělá po prvním úspěšným samostatným příjmu potravy u problematičtějších zvířat?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru