Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zanedbaná, špatně živená agama - jak pomoci?

Ta kondice je bidna, ale myslim ze ne vylozene na umreni takze zatim bych to nevidel uplne cerne. Hlavne pokud nema nejake vyrazne deformace a muze se normalne pohybovat. V tuhle chvili se musi hlavne "probrat" v podstate ze zimovani, to muze trvat klidne i nekolik tydnu. Pokud si sam zaleze pod vybojku, je to OK. Dulezity je dostatek svetla a tepla (kolem 30°C v prostoru pres den, svitit cca. 12 hodin)

Zkuste nabizet i jine druhy hmyzu - nez to nechat volne po terarku tak spis z pinzety/z ruky. Zkusil bych rozezrat sarancaty, svaby, nebo co jim nejvic chutna - zophobasy, to obvykle neodmitnou. (nejsou uplne nejvhodnejsi, ale je to porad rozumnejsi nez agame cpat psi konzervu). Agamy velmi ochotne reaguji na cerstve svleceny hmyz, dokud je jeste bily - cerstve svlecenym svabem by jste ho mohli nejspis ukecat. :-)

Pokud nic nechce, zkuste mu dat aspon trochu napit - staci nakapat na cumak a poolizuje se, casto si pak sami dojdou k misce s vodou. Vazit ma smysl v radu treba mesicu, ted pro klid v dusi treba jednou tydne - jednou za dva tydny aby jste videli ze nehubne. Jinak jak pisete - doprat hlavne klid, at si zvykne. To ze nebude zrat treba jeste 2 tydny neni az tak podstatne - kvuli tomu neumre.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny