Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem pohybové čidlo do teraria

zdravím mam dotaz... plánuju stavbu teraria pro leguany o velikosti 3m š. 2,5m h 2m v. a chtěl bych použít poh.čidlo na keram.topmou žárovku na místo kde nebude hlavní místo na vyhřejvání.Problem je v tom že nemůzu sehnat čídlo s malím dosahem sepnutí cca 40cm... nemáte to taky někdo v terariu??? popřípadě někdo nějakou radu???? jde mi o to že nechci mit těleso zaplé furt nebo na termostat... hlavní zdroj tepla bude malé topení klasicky bytové obložené dřevem umístěné přímo v terariu a výhřevné police s tep.žárovkama......dík za odpovědi...

Předmět Autor Datum
Jak to myslíš, že jako až se leguán půjde vyhřívat, že to sepne a začne topit?
Aurifer 11.02.2015 02:52
Aurifer
Pokud to je myšleno tak jak psala Aurifer, tak si myslím, že to nebude fungovat. Leguán se tam nebud…
Cadaverous 11.02.2015 08:38
Cadaverous
No právě -plazi pro vyhřívání vyhledávají místa, která již hřejou a ještěři si to navíc i spojují se…
Aurifer 11.02.2015 14:14
Aurifer
Myslel jsem to tak ze bych to dal třeba nad žradlo nebo v bezpečný vzdálenosti nad bazen.hlavní zdro…
blabolak 11.02.2015 20:11
blabolak
Aha, tak to je ovšem překombinovaná pitomost. Dávat zdroj tepla nad krmení je zbytečné a navíc mu ta…
Aurifer 11.02.2015 20:45
Aurifer
Ahoj. Nu nechci tě do toho kafrat ale pokud to plánuješ nad bazének+místo na žrádlo tak aspon podle…
Petrš 11.02.2015 20:54
Petrš
:-DNO někdo byl rychlejší;-)
Petrš 11.02.2015 20:55
Petrš
Ok asi to bude blbost. Nj moc přemejšlim:-))) ale dik poslední
blabolak 11.02.2015 21:04
blabolak

Pokud to je myšleno tak jak psala Aurifer, tak si myslím, že to nebude fungovat. Leguán se tam nebude chodit vyahřívat, protože nebude vědět, že to tam topí až když chvilku počká. Vleze tam, zjistí, že je tam stejná "zima" jako všude jinde a zkusí to jinde. ;-)
Jinak s pohybovejma čidlama by měli poradit v každém lepším elektru.

No právě -plazi pro vyhřívání vyhledávají místa, která již hřejou a ještěři si to navíc i spojují se světlem, takže se ten leguán nebude chodit vyhřívat někam, "kde by to mohlo hřát, když to tam zatím nehřeje". Proto jsem psala ten dotaz, ale třeba to tazatel myslí jinak, ono to z toho dotazu moc nejde pochopit.

Myslel jsem to tak ze bych to dal třeba nad žradlo nebo v bezpečný vzdálenosti nad bazen.hlavní zdroj tepla bude spojen se světlem to je jasny nam solar raptor.. Vedlejší zdroj tepla je radiator.... Jak jsem psal muj legous se rad a dlouho koupe. Vydrži ve vode i 3h ale pak se celej zmrzlej.. Tak bych mu ten bazen nasvitit ale jen když tam bude... Bude to velke tetarko a tepla nejni nikdy dost a u jidla travi taky dost času...přitopil bych mu i tam.......

Aha, tak to je ovšem překombinovaná pitomost. Dávat zdroj tepla nad krmení je zbytečné a navíc mu tam to krmení bude rychleji podléhat skáze. Lokání zdroj + příhřev je OK, ale bazén má mít legouš vyhřívaný na cca 26-28°C tak jako tak, po celou dobu a nejen když se jde koupat. Takže mu zajisti spíš vyhřívání toho bazénu, třeba topným kabelem nebo akva topítkem a nevymýšlej hlouposti s pohybovými čidly, ona rozsvěcející a zhasínajíci se světla při legoušově pohybu by ho stejně jenom stresovala. Ten legouš potřebuje lokální místo na vyhřátí, které mu svítí 12h denně a určitou teplotu s nějakým gradientem v prostoru, aby měl také možnost se ochladit, ale nepotřebuje blikající diskotéku při pohybu, to by ho akorát stresovalo.

Ahoj.
Nu nechci tě do toho kafrat ale pokud to plánuješ nad bazének+místo na žrádlo tak aspon podle mě je to spíše hůře než lépe.

1.jestli bude krátkodobě zvýšená teplota vzduchu nad bazénkem a voda stejně teplá=nechci strašit ale v takovém případku si bude časem koledovat o respirační potíže.

2.pokud tráví hodně času v bazénu tak ohřívej bazén=vodu.

Takhle vélké nádrže+místnosti se dělají jak píšeš a to centrálně nastaví se jim tam pomocí ÚvÉČEK místa na ohřev bez velice kvalitních světel se to nedá dělat páč jinak se v prostoru stratí a bude stejnak ležet jen na jednom místě pro něho nejlěpším kde bude mít pokud možno přirozené spektrum světla to je pro něho to hlavní jak psala Aurifer a ostatní.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru