Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem pohybové čidlo do teraria

zdravím mam dotaz... plánuju stavbu teraria pro leguany o velikosti 3m š. 2,5m h 2m v. a chtěl bych použít poh.čidlo na keram.topmou žárovku na místo kde nebude hlavní místo na vyhřejvání.Problem je v tom že nemůzu sehnat čídlo s malím dosahem sepnutí cca 40cm... nemáte to taky někdo v terariu??? popřípadě někdo nějakou radu???? jde mi o to že nechci mit těleso zaplé furt nebo na termostat... hlavní zdroj tepla bude malé topení klasicky bytové obložené dřevem umístěné přímo v terariu a výhřevné police s tep.žárovkama......dík za odpovědi...

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Myslel jsem to tak ze bych to dal třeba nad žradlo nebo v bezpečný vzdálenosti nad bazen.hlavní zdro…
blabolak 11.02.2015 20:11
blabolak
Aha, tak to je ovšem překombinovaná pitomost. Dávat zdroj tepla nad krmení je zbytečné a navíc mu ta… nový
Aurifer 11.02.2015 20:45
Aurifer
Ahoj. Nu nechci tě do toho kafrat ale pokud to plánuješ nad bazének+místo na žrádlo tak aspon podle… nový
Petrš 11.02.2015 20:54
Petrš
:-DNO někdo byl rychlejší;-) nový
Petrš 11.02.2015 20:55
Petrš
Ok asi to bude blbost. Nj moc přemejšlim:-))) ale dik poslední
blabolak 11.02.2015 21:04
blabolak

Myslel jsem to tak ze bych to dal třeba nad žradlo nebo v bezpečný vzdálenosti nad bazen.hlavní zdroj tepla bude spojen se světlem to je jasny nam solar raptor.. Vedlejší zdroj tepla je radiator.... Jak jsem psal muj legous se rad a dlouho koupe. Vydrži ve vode i 3h ale pak se celej zmrzlej.. Tak bych mu ten bazen nasvitit ale jen když tam bude... Bude to velke tetarko a tepla nejni nikdy dost a u jidla travi taky dost času...přitopil bych mu i tam.......

Aha, tak to je ovšem překombinovaná pitomost. Dávat zdroj tepla nad krmení je zbytečné a navíc mu tam to krmení bude rychleji podléhat skáze. Lokání zdroj + příhřev je OK, ale bazén má mít legouš vyhřívaný na cca 26-28°C tak jako tak, po celou dobu a nejen když se jde koupat. Takže mu zajisti spíš vyhřívání toho bazénu, třeba topným kabelem nebo akva topítkem a nevymýšlej hlouposti s pohybovými čidly, ona rozsvěcející a zhasínajíci se světla při legoušově pohybu by ho stejně jenom stresovala. Ten legouš potřebuje lokální místo na vyhřátí, které mu svítí 12h denně a určitou teplotu s nějakým gradientem v prostoru, aby měl také možnost se ochladit, ale nepotřebuje blikající diskotéku při pohybu, to by ho akorát stresovalo.

Ahoj.
Nu nechci tě do toho kafrat ale pokud to plánuješ nad bazének+místo na žrádlo tak aspon podle mě je to spíše hůře než lépe.

1.jestli bude krátkodobě zvýšená teplota vzduchu nad bazénkem a voda stejně teplá=nechci strašit ale v takovém případku si bude časem koledovat o respirační potíže.

2.pokud tráví hodně času v bazénu tak ohřívej bazén=vodu.

Takhle vélké nádrže+místnosti se dělají jak píšeš a to centrálně nastaví se jim tam pomocí ÚvÉČEK místa na ohřev bez velice kvalitních světel se to nedá dělat páč jinak se v prostoru stratí a bude stejnak ležet jen na jednom místě pro něho nejlěpším kde bude mít pokud možno přirozené spektrum světla to je pro něho to hlavní jak psala Aurifer a ostatní.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru