Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Příprava na studium veteriny?

Ahoj, já mám nyní maturitu na gymnáziu těsně před sebou a přijímačky na VŠ mě také čekají, takže něco málo o tom vím i když se přímo na veterinu nehlásím.
V ČR je jen jedna univerzita kde se dá Veterinární lékařství studovat a to v Brně, tudíž zde bude poměrně velký přetlak uchazečů, protože zájem o tento obor (co já vím) je poměrně velký. Já sám jsem před pár lety o studování veteriny přemýšlel, nakonec mě, ale zaujal trochu odlišný biologický obor. Takže tím bych chtěl říct, že máš stále 4 roky studia na gymnáziu před sebou a je možné, (stává se to velmi často) že si třeba ještě mírně své budoucí směřování pozměníš, ale to uvidíš sám.
Pro přijetí je nutné složit úspěšně přijímací zkoušky, tuším, že z biologie, chemie (nejsem si jistý, zda tam není něco i z fyziky). Je nutností, aby jsi měl z těchto předmětů velmi dobré výsledky již nyní na gymnáziu, protože se pak odesílají známky z gymplu společně s přihláškou. Dále ti může pomoci vypracování SOČ=středoškolské odborné činnosti, být úspěšným řešitelem některé z olympiád či publikační činnost.
To je asi to, co pro to můžeš udělat už nyní nebo v průběhu následujícího studia na gymnáziu.
Učení na samotné přijímací řízení se většinou řeší až zhruba půlrok před termínem přijímacích zkoušek.

Tak hodně štěstí....i na tom bude záležet :puff:

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny