Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Plazi u veterinářů, Vaše zkušenosti :)

Díky za reakce :-)
Z dosavadních zkušeností s veterináři mi právě došlo, že se tomu na VŠ nebude věnovat moc času. Právě nám i jedna vet říkala, že to ani není povinný předmět. Ale chtěla jsem si to ještě ověřit.
My máme zatím dost hrůzné zkušenosti s tím, jak veterináři léčí plazy. Za posledních několik let jsme řešili 3 případy tržných zranění, které bylo potřeba sešít.
1. případ - nejmenovaná vet v Chrudimi přítele přišila k hadovi :-) Zvíře fixoval (šil se vykouslý sval u tlamy) a přes krev okolo dotyčná MVDr. hadovi k hubě přišila přítelův palec.
2. případ - nijak vážné tržné zranění, sešito, nejmenovaný vet ze Slatiňan nám ale následně zabil cca 4 metry dlouhého, chovného samce PMB naprosto nevhodnou aplikací antibiotik.
3. případ - hluboká ale nijak rozsáhlá tržná rána, na klinice v Heřmanově Městci jsme museli přemluvit veterinářku, že bude jen mechanicky šít, že si hada sami podržíme a nakonec jsme mu i sami museli píchnout ATB.
Právě toto mě dohnalo k nápadu zkusit udělat seznam veterinářů u nichž s plazem nedopadnete tak, jako my. Je zbytečné aby tu lidé zakládali vlákna při hledání veta v konkrétní oblati, když mohou být dobří MVDr. vypsaní v jednom vlákně :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny