Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vypuštění domácího papouška ven - prosím poraďte

Dobrý den.

Omlouvám se, že to asi nepatří konkrétně sem, ale nic vhodnějšího jsem nenašel.

Jelikož jsem nemyslel, že bych se tímto mohl někdy zajímat, tak nemám absolutně žádné poznatky a vědomosti ohledně tohoto. Proto by mě zajímal a prosil bych váš názor.

Dnes jsem se totiž doslechl, že jedna moje známá vypustila domácího papouška ven. Měla už ho nějakou dobu a z určitých důvodů jí prostě štval, tak ji nenapadlo nic jiného, než ho prostě vyhodit. I přesto, že jsem ji kdysi říkal, že existuje mnohem jiných a hlavně šetrnějších způsobů. Ať už ho mohla vrátit, prodat, darovat. Ale očividně to byl prostě afekt. Co se týče toho konkrétního druhu, nevím, jak vám ho přiblížit. Tedy vím, jak vypadal, ale absolutně nevím, co to bylo zač. Něco na způsob klasické domací korely, papouška. Mohl mu být cca 1 rok, byl žlutý, výška cca 15 cm.

Samozřejmě bych ji za to nejraději propleskl, ale to bohužel není v mé kompetenci. Když jsem se to dozvěděl, napadla mě jedna zásadní otázka - Jaká je jeho nejpravděpodobnější budoucnost?
Myslím tím, co se týče tohoto (nočního) období, umrzne? A co nebezpečí od jiných ptáků, hrozí něco? Jak je to s potravou, dokáže si něco sehnat?
Je prostě nějaká šance, že by pták tohoto typu dokázal venku nějak normálně žít? Nebo je tam 0% šance?

Samozřejmě je pravdou, že tuto situaci už nemá smysl řešit. Vrátit už to nejde, ale mě šlo opravdu jen o ty informace ohledně toho, protože mě alespoň zajímalo, jak to bude dál.

Děkuji za všechny cenné informace.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Kamarádce uletěl papoušek a našli ho asi po týdnu 100 metrů od baráku. Přinesly ho nějaké děti co vi…
jkhkjh 01.03.2015 13:50
jkhkjh
takováhle "pani" by u mne měla jednou pro vždy totální šlus ...a co by si vyslechla... andula, kore… poslední
lupus 01.03.2015 19:15
lupus

Kamarádce uletěl papoušek a našli ho asi po týdnu 100 metrů od baráku. Přinesly ho nějaké děti co viděly inzerát. Papoušek na tom asi nebyl úplně dobře (normálně by se nenechal chytit) ale zvládnul to.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru