Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rašeliník z přírody?

V čem přesně se ztrácím? V tom že mi tu Cejna pořád dokola opakuje, že chce konkrétní zákon, který jsem tu už uváděl? Nebo chcete důkaz, že ten zákon pořád platí?

Klidně to zopakuju. Co se smí a nesmí dělat v lese definuje lesní zákon (289/1995 Sb., ZÁKON ze dne 3. listopadu 1995 o lesích a o změně a doplnění některých zákonů (lesní zákon))

Ten jednak v § 19 Užívání lesů definuje "Každý má právo vstupovat do lesa na vlastní nebezpečí, sbírat tam pro vlastní potřebu lesní plody a suchou na zemi ležící klest. Při tom je povinen les nepoškozovat, nenarušovat lesní prostředí a dbát pokynů vlastníka, popřípadě nájemce lesa a jeho zaměstnanců."

A následně v § 20 Zákaz některých činností v lesích uvádí
"V lesích je zakázáno:
b. provádět terénní úpravy, narušovat půdní kryt, budovat chodníky, stavět oplocení a jiné objekty,"

Již §19 zákon říká, že z lesa nesmím odnášet bez souhlasu vlastníka nic, kromě lesních plodů a suchého na zemi ležícího klestí. Tedy mimo jiné žádné větve, kořeny apod, které bych si musel např. pilkou odřezat. §20 na to přímo navazuje zákazem narušovat půdní kryt.

Již jsem rovněž psal, není to má domněnka, ale výsledek diskuse s lesním správcem. To že Cejnovi chybí vyhláška, která by mu říkala, co to jsou lesní plody a co to je suché na zemi ležící klestí, případně co to je půdní kryt, za to mu nemůžu ;)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny