Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Varan stepní - plavání

Hezký večer,
mám takovou hloupou otázku, dokážou varani stepní plavat? Konkrétně mi jde o to, že si přivezu dvě mláďata a v teráriu mám lavor, jako "bazének" a ten má cca 15 cm sloupec vody. Můžu to tak nechat, nebo raději dno zvednu např. kameny? Děkuji za odpověď.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Hele na téma plavání a zvířata - zkuste vypustit vodní želvu Pelomedusa subrufa do metr hlubokého ba…
Lukas K 21.03.2015 17:26
Lukas K
A jak idiotským způsobem způsobem se dokáže utopit E.orbicularis bych taky nevěřil mohl bys to pops…
Aurifer 21.03.2015 20:58
Aurifer
Je to spíše zkušenost známého, který je léta chová a odchovává. Ono je jedno, kolik je v jezírku nar…
Lukas K 24.03.2015 11:22
Lukas K
díky za odpověď :-) Ono tyhle věci je dobré napsat, třeba si to někdy někdo přečte a nepřijde zbyteč…
Aurifer 24.03.2015 11:40
Aurifer
O nic nejde, spíš se málokdy dostanu na net, a někdy bych rád přispěl, leč z nedostatku času ze sebe… poslední
Lukas K 27.03.2015 12:08
Lukas K

Hele na téma plavání a zvířata - zkuste vypustit vodní želvu Pelomedusa subrufa do metr hlubokého bazénu. Pokud ve stresu zamíří hned ke dnu aniž by se nadechla a naplnila plíce vzduchem, nevyplave k hladině ani omylem. A jak idiotským způsobem způsobem se dokáže utopit E.orbicularis bych taky nevěřil. . .jen postřeh, sorry za offtopic. Být BaBo, asi bych se na takovou věc neptal - nevidím důvod, proč pro jistotu nevyměnit lavor za nějakou vhodnější napáječku.

A jak idiotským způsobem způsobem se dokáže utopit E.orbicularis bych taky nevěřil

mohl bys to popsat blíže? čistě pro zajímavost. Jinak ano, různá zvířátka se umí utopit neuvěřitelně blbě. Třeba se pokouší prolézt nějakým evidentně "úzkým profilem" pod vodou, kde by čéka ani nenapadlo, že se tam budou snažit nacpat a šprajcnou se tam. A pak se pochopitelně utopí, a to třeba i v případě, že by dosáhli na hladinu. Ale jak zpanikaří a snaží se vyprostit, tak spálí tolik vzduchu, že je pak ani už nenapadne natahovat krk k hladině.

Je to spíše zkušenost známého, který je léta chová a odchovává. Ono je jedno, kolik je v jezírku narvaných kmenů a větví, když se bahenka rozhodne plavat proti kolmé stěně, tak plave, dokud se neutopí. A další zajímavou zkušenost měl s takovými těmi klasickými černými plastovými prefabrikáty jezírek, kde si sem tam bahenka jako ideální zimoviště vybere kapsu na bahenní rostliny, která promrzne při prvním poklesu teplot. S terekama je to osobní zkušenost-střemhlav ke dnu bez nádechu a pak jsme je sbírali doslova břichem vzhůru - naštěstí ještě živé i když tak tak. No a Elseya novaeguineae, taky perlička, shodila sací koš a proplula potrubím až do jímky, která pak pokračuje do filtrace-tam už se naštěstí nedostala.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru