Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agama (pogona henrylawsoni) nejí

Dobrý den,
jako spousta lidí tady máme problém s naší agamou trpasličí, která omezila příjem potravy na absolutní minimum. Koupili jsme ji jako cca 1-2 měsíční mládě na burze koncem října minulého roku, momentálně jí tedy je cca 6 měsíců. Do vánoc žrala jak divá, za cvrčkama běhala a normálně lovila - od Ledna tohodle roku to s jídlem omezila a většinou už tolik za cvrčkama neběhala (většinou počkala, než půjdou kolem ní), ale stále žrala dost. No a tento měsíc toho sní minimum - některé dny nežere vůbec, jindy sežere 1-2 crvčky za den (jedná se o měnší cvrčky, cca 1,5 - 2 cm). Zvláštní ale je, že pohybuje je stále poměrně aktivní - leze po terárku, skáče po skále apod. Další věc, co se také změnila, je že se mnohem méně častěji vylučuje - momentálně tak 1 do týdne (ale to jde asi ruku v ruce s tím, jak málo žere).
Netuším, kde může být problém - každý cvrček je obalen ve směsi roboranu a plastinu. Teplota v terárku se pohybuje od 35 stupňů (pod žárovkou) do cca 20-25 stupňů při okrajích terárka, příčemž terárko má otvory z čelní strany i po celé horní stěně.
UVB máme ExoTera 150, přičemž agama když je na kameni, tak je od UVB vzdálená cca 5-10 cm - jediné co mě napadlo, jestli už UVB žárovka není špatná - kupovali jsme ji od polských prodejců taktéž na burze a již cca 2 měsíce má na spodní straně začerněné sklo (jak kdyby se tam něco spálilo) - obrázek v příloze.
Další co mě napadlo je dehydratace - snad jednou jedinkrát jsme viděli agamu pít z misky z vodou a při rosení se také neolizuje. Ovoce/zeleninu skoro nežere a jediná chvíle kdy pije (občas) je, když jí dáváme kapky vody z prstu na čumák. Nicméně misku s čerstvou vodou má v terárku neustále a přijde mi divné, že by se dehydratace objevila až nyní po 6ti měsících.
Nenapadá někoho, v čem by mohl být problém?

Děkuji

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny