Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno chameleon jemenský - příjem vody

Zdravím,
po přečtení tohoto vlákna bych se rád podělil o svou zkušenost. Nebudu dělat závěry a něco někomu nutit, jen popíšu zážitek.

V roce 2014 jsem dvakrát navštívil veterináře (klinika specializovaná na plazy) se svými Pardály. Nic vážného jsem u nich nepozoroval, jen nežrali trochu delší čas, než je u nich běžné, ale raději jsem byl opatrný. Proběhl rozbor trusu i krve, přičemž nebylo zjištěno nic nenormálního, až na dehydrataci, která byla prý pozorovatelná i okem (svraštěná a nenapínající se kůže).

Pardály mám v terárkách, jedno má 100x100x50cm a druhé je skoro dvojnásobné. Větrání je vždy téměř přes celý strop a přes celou boční stěnu. Rosím 1x denně, vždy dost vydatně. V terárku mám jak živé, tak umělé kytky.

Přesto dlouhodobě pozoruji to samé, co popisuje zadavatel dotazu. Slízávat vodu z listů jsem u těchto dvou jedinců (mimochodem oba samci, stáří obou cca 2 roky) viděl možná tak jednou nebo dvakrát. Ale kapátko by mi nejradši sežrali i s rukou.

Jeden samec je F1, proto mě napadlo, jestli zkrátka nebyl na kapátko "přeučen". Ale i kdyby tímto způsobem u zvířat šlo odstranit původní přirozené návyky, tak v mém případě je to asi i tak špatná teorie, protože druhý samec je import..

Takže všechno co chci říct, je to, že bych to s tím "neřeš to, to zvíře není blbý, se napije když bude chtít" moc nepřeháněl, myslím si, že to může být trochu složitější.

To je vše, pěkný den:)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny