Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno chameleon jemenský - příjem vody

Rézo, nechci zbytečně začínat sáhodlouhou diskuzi, ale nedá mi to a musím ještě zareagovat.

V první řadě opět podotýkám, že svou první zprávou jsem nechtěl lobovat za kapátka, ani za veterináře apod. Měl to být neutrální popis mé zkušenosti. Třeba si z toho někdo něco vezme, třeba taky ne, každopádně nikomu neříkám, co má jak dělat, na to chovám chamíky dost krátce.

Nicméně položím otázku, na kterou jsem na Teraporadně ještě neviděl odpověď, přestože kapátka už se tady řešila mockrát: Pokud má chamík (v terárku) skutečně takovou kontrolu nad svou hydratací, jaké můžou být důvody toho, že jde po vodě z kapátka jak raketa (tedy za předpokladu, že chovatel dostatečně často rosí)? Nesnažím se tě nachytat, ani za každou cenu nehledám podpůrné argumenty pro kapátka a pipety. Skutečně mě jen zajímá možný důvod.

To, že zvíře něco v přírodě nějak dělá, podle mě ještě neznamená, že to tak bude fungovat i v terárku. Myšleno zcela OBECNĚ. Věřím, že se shodneme, že v mnoha případech to skutečně takto nefunguje. Například jsem ještě neslyšel o tom, že by někdo doma inkuboval pardálí vejce pod 10 číslama zeminy, přestože v přírodě se mimina takhle v pohodě líhnou (pokud vím).

Předem díky za názor.
M.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny