Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Posílání zvířat z USA

Jak je to s dovozem zvířat? Na některých stránkách z USA jsou celkem slušné ceny některých druhů zvířat...Teď jsem našel třeba Agalychnis Callidryas za nějakých 20 USD... Co k tomu ještě připočítat? Určitě by celníci v Praze chtěli nějaké papíry co? Díky za info

Předmět Autor Datum
Tak nevím, jak to mají v USA, ale v ČR je zakázáno posílat v poštovní zásilce živé obratlovce (tj. j… nový
shaula 29.03.2015 09:54
shaula
:-D nový
cejna 29.03.2015 10:17
cejna
No jen se ptám z důvodu, že na různých fórech narazím na nějaké celkem slušné nabídky, otázkou je, z… nový
glorei 29.03.2015 10:25
glorei
O postu vubec nejde, tak muze poslat zive tvory jen totalni imbecil.. :-D Co se tyce prepravy z USA,… nový
Radar14 29.03.2015 10:52
Radar14
OK v pohode, jen jsem se ptal...Mi stacilo kdyz jsem z Indie kupoval cibule Taccy Chantrieri a Integ… nový
glorei 29.03.2015 11:04
glorei
Myslim ze tema nic neporusuje, tak neni duvod resit.. ;-) nový
Radar14 29.03.2015 11:06
Radar14
Ahoj. Tak z USA je to trochu složité= prodejce musí vlastnit povolení( nejlépe celoroční trvalé)-to… poslední
Petrš 29.03.2015 11:33
Petrš

Tak nevím, jak to mají v USA, ale v ČR je zakázáno posílat v poštovní zásilce živé obratlovce (tj. je možno zasílat hmyz a jiné bezobratlé, což ale žáby nejsou). Vzhledem k Aktům Světové poštovní unie to bude zřejmě podobné, i když Světová poštovní úmluva (dostupná zde: dokument146299.html) uvádí v článku 18 bod 4.3 "Výjimečně je dovoleno zasílat v balících: živá zvířata, jejichž přeprava v poštovních zásilkách je povolena poštovními předpisy a vnitrostátními právními předpisy zúčastněných zemí."
Takže těžko říct, jak by to posoudili, pokud by to v USA bylo dovoleno a u nás zakázáno... Ale soudím, že jako nepovolený obsah.

No jen se ptám z důvodu, že na různých fórech narazím na nějaké celkem slušné nabídky, otázkou je, zda li by mi to celníci stopli či ne a zda li se to vůbec smí. Nic víc nic míň. Dokonce jsem někde viděl i Hyloscirtus Tigrinus ale byla celkem mastná cena.

O postu vubec nejde, tak muze poslat zive tvory jen totalni imbecil.. :-D Co se tyce prepravy z USA, tak to samozrejme lze, ale je potreba velke papirovani, povoleni vyvozu z USA, povoleni dovozu do zemi EU atd. A puvodni dobra cena zvirete se navysi o poplatky a leteckou preoravu, takze se to v malem mnozstvi ani nevyplati, to martyrium kolem toho.,

Ahoj.
Tak z USA je to trochu složité= prodejce musí vlastnit povolení( nejlépe celoroční trvalé)-to ho něco stojí každý rok hodně prodejců zrušilo zasílání do zahraničí a dokonce i do vlastních států včetně Kanady.Ono se to má tak=mají s tím jak je již napsané mnoho a mnoho běhání po ouřadech+nemalé náklady-vyřízení povolení tuším 150$+veterina byla 35$+další poplatky pokud nevlastní povolení tak přeposlání na fa která ho má to si brali různě od 15-35$ no a samo+balné(kontejner)účtovali zvlášt ceny různé+dopravné+běhání zde třeba dovozní povolení=jistota je jistota.

Lze to také udělat jinak ale na to je třeba známostí=nechat dovézt po někom do Hammu ten si ale také samozřejmě řekne o provizi .

Suma sumárum při pár kouscích spojených s náklady se to absolutně nevyplatí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru