Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chov méně častých agam

Ahojky. chci se poptat na chov némě častých agam jako například Hydrosauři,Japalury, Hipsilurusové, acantosaury, caloti a gonocephalové. Jaké s nimi máte zkusšnosti. Jsou u nás odchovy? Popřípadě cena? Sám má acantosaury a japalury... S pozdravem Luda9

Předmět Autor Datum
V chovech jsou, ale spíš u specialistů. Kteří od nich pak mají i ty odchovy, i když většina nabízený…
Aurifer 12.05.2015 18:46
Aurifer
No nevím jestli je zvládám... Japalury jsou mladý importový snad pár ale rostou a žerou. Acantosaury… nový
luda9 12.05.2015 22:30
luda9
Odchovové mam jen ty, co už jsem si odchovala z importů a nechala doma na další generaci. "Mateční"… nový
Aurifer 12.05.2015 22:37
Aurifer
Už delší dobu zvažuju hydrosaury webery. Mám možnost udělat terárko 200cm vysoký šířka 130cm a hlubo… nový
luda9 13.05.2015 18:01
luda9
U weberáků to je použitelná velikost, je to menší druh než amboinensisové. Kteří už jsou teď ale obt… nový
Aurifer 14.05.2015 00:51
Aurifer
A ta hloubka 75cm není to málo? Fakt se tam vejde pár? To si je radši odpustim než aby měli malej pr… nový
luda9 14.05.2015 22:18
luda9
Ta hloubka 75cm uplně stačí. Oni většinu času leží na větvích. Co se týče prostoru, tak ono neni upl… nový
Aurifer 14.05.2015 22:29
Aurifer
Tak myslíš že ho nemám dělat tak velký? Jaká velikost by byla teda idealni? nový
luda9 15.05.2015 19:46
luda9
Velikostně to stačí, jak už jsem psala, ale mláďata budeš muset dát ze začátku do něčeho menšího. Je… nový
Aurifer 15.05.2015 21:56
Aurifer
Ahoj. Jak píše Aurifer rozměr OK -akorát jestli mohu tak ta výška na délku 130 cm je docela dost ta… nový
Petrš 16.05.2015 10:47
Petrš
jo ten je super :-) :Ale ti weberáci jsou asi dostupnější :-D p.Jahoda je má teď zase čerstvě a co j… nový
Aurifer 16.05.2015 20:28
Aurifer
Já jsem bral od p.Jahody v březnu 4 malinké weberi a všechny prosperují. nový
pavluch 17.05.2015 21:37
pavluch
Jj, on je přivezl nějak na přelomu února/března a tento týden znova, vozí je celkem pravidelně. Já o… poslední
Aurifer 18.05.2015 00:50
Aurifer

V chovech jsou, ale spíš u specialistů. Kteří od nich pak mají i ty odchovy, i když většina nabízených zvířat jsou importy. Nejčastějc se dají sehnat odchovy Acanthosaur, u Gonocephalů atd má většina chovatelů mláďata předem zamluvená, nebo je s někým vymění za něco jiného (mám to tak třeba já). Co se týče zkušeností - co bys potřeboval vědět? Nejsou to zvířata pro začátečníka ani vhodná na "pet", ale když zvládáš Acanthosaury a Japalury, tak zvládneš i ostatní druhy. Akorát Hypsiluři a Hydrosauři vzhledem ke své větší velikosti potřebují poměrně velké ubikace.

No nevím jestli je zvládám... Japalury jsou mladý importový snad pár ale rostou a žerou. Acantosaury tam je to smutnejší mám jednu samici která mi nakladla vejce. Ale vylíhli se jen 2 a jeden padl do týdne druhý zatím dobre prosperuje. Ty máš nějaké odchovové? Měl bych velký zájem. Jaká je cena hypsilurů? Pár hydrosaurů sem již na burze viděl. V budoucnu bych se chtěl věnovat jen agamám. Díky za odpověď.

Odchovové mam jen ty, co už jsem si odchovala z importů a nechala doma na další generaci. "Mateční" zvířata mám všechno importy. Mláďata ale právě neprodávám, měním je za jiné zajímavé druhy.

U weberáků to je použitelná velikost, je to menší druh než amboinensisové. Kteří už jsou teď ale obtížně dostupní. Mláďata ale stejně budeš muset dát ze začátku do něčeho menšího. Jo a pozor, jsou to hrozní plašani i po delší době v chovu.

Ta hloubka 75cm uplně stačí. Oni většinu času leží na větvích. Co se týče prostoru, tak ono neni uplně dobrý je dávat do hooodně velkých ubikací, protože v nich když se rozeběhnou proti sklu, tak získají větší rychlost a pochopitelně víc se zraní při nárazu. Co se týče pinzety - z té mi u weberáků po 3 letech v chovu žere 1 samec ze 4 zvířat a to je mám od mláďat, takže s tim rači moc nepočítej. A další věc je ta, že oni pokud už z ní žerou, tak si do ní většinou taky kousnou a zraní si zuby. Já je krmim normálně z misek a těm , co berou z pinzery (amboiňáci všichni + ten 1,0 weberáka), tak jim dávám z pinzety akorát velké šváby a sladkovodní kraby. Zelené normálně z misky jako třeba u zelených leguánů.

Jinak zrovna tenhle druh není dobrý kandidát pro někoho, kdo chce naleštěná skla. Čím víc skla zasviněná od vodního kamene, tím lépe a menší šance, že si o ně rozbijí držky.

Velikostně to stačí, jak už jsem psala, ale mláďata budeš muset dát ze začátku do něčeho menšího. Jednak odrostlé stejně asi neseženeš a druhak to ani není dobré, protože si hůř zvykají.

Jj, on je přivezl nějak na přelomu února/března a tento týden znova, vozí je celkem pravidelně. Já od něj mám už asi 3leté adulty koupené taky jako mláďata a taky prosperují, nechcíplo nic.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru