Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem venkovní výběh

Dobrý den,

Měla bych jeden dotaz ohledně pobytu venku. Máme cca 11 letou želvu (nezimovaná), která do té doby byla chovaná převážně v teráriu - ven je za příznivých podmínek a jen občas, když byla možnost. Nyní máme možnost mít želvu více méně trvale na zahradě. Dle doporučení jsme želvu postupně zvykali na venkovní prostředí a teď je to zhruba týden, co je želva trvale venku. Aktuálně je teda zahrabaná v provizorním přístřešku, protože je tu 12 stupňů a prší, nicméně jinak jsme nepozorovali nějaké potíže. Jak teď ale procházím ještě další odkazy, tak čtu, že želva by se neměla nechávat venku pod 18 stupňů a že tím spíš, když je to terarijní želva, tak už terarijní musí zůstat a že chov venku nepřežije. Ráda bych se tedy zeptala na odbornější názor, jak dále postupovat - jestli má cenu v tom pokračovat, že by želva co nejdéle do podzimu byla venku nebo jestli je to pro ní ohrožující a radši jí tedy opravdu dávat ven jen když je teplo.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Záleží čemu říkáte přístřešek. Pokud máte přístřešek který je suchý, nefouká do něj a je v něm pořád…
Nazgul 20.05.2015 22:02
Nazgul
http://www.zelvy.wbs.cz/Chov---venkovni-vybehy.htm l
lupus 20.05.2015 22:19
lupus
Děkuji, to už mám také přečteno z dřívějška, ale nebyla jsem si jistá, jak to je, když na to není že… poslední
Sibie 20.05.2015 22:25
Sibie

Záleží čemu říkáte přístřešek. Pokud máte přístřešek který je suchý, nefouká do něj a je v něm pořádná vrstva suché slámy, tak můžete želvu nechat venku až do podzimu. Na noc a při nepříznivém počasí si do něj zaleze a bude jí dobře. Na podzim se sama připraví na zimování.
Sám jsem zdědil 11 letého samečka, který živořil v paneláku na zemi. Vysušený krunýř, průvan atd... Ve výběhu se úplně proměnil a ze dne na den úplně obživl. Letos to bude 5 let a je to nejčilejší želva ze všech které chovám.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru