Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s přijímáním potravy

Největší problém je teplota. Nedivím se, že jenom leží, protože jsou podchlazení. Potřebují 26-28 stupňů. Pod žárovkou i trochu přes 30°C. Takže žárovkou sviťte pořád a možná bude dobré pořídit topný kabel, folii nebo kámen (ať mají prozatím teplo i v noci, než se rozežerou).
Nutri Mix Rep Calci Plus - minerální krmivo pro plazy se zvýšeným obsahem vápníku jsem taky na doporučení používal a stalo se mi totéž co Vám. Našel jsem příčinu: v téhle směsi je barvivo E161g - Kanthaxanthin, které je u nás v potravinách zakázané a "Typickým projevem nežádoucího účinku je poškození oční sítnice se zhoršenou zrakovou ostrostí nebo zvýšenou citlivostí na přímé světlo. Při ústním podání prostřednictvím pilulek, ve kterých je látka obsažena ve větším množství, může vést ke zhoršení či ztrátě schopnosti nočního vidění." (zdroj: http://www.zdravapotravina.cz/seznam-ecek/E161g ) Podle toho, co bylo na etiketě uvedeno v procentech a já se nepřepočítal (seděl jsem u toho týden, nechtělo se mi věřit), je hmotnost toho barviva v kilogramu Nutri Mixu 15mg. Pro člověka je v kilogramu potravin maximální povolené množství 14mg. Naše legislativa to barvivo v potravinách zakazuje, ale povoluje ho v medikamentech.
Ten prevít už jim nedávejte. Mají z něho zřejmě poškozené oči. Časem by se to mohlo napravit, moji gekončíci vidí bez problému a to měli stejnou potíž. Spíš cvrčky zkuste krmit mrkví, slupkami červených jablek, rajčaty apod. (ideální co do krmení bude ta mrkev) - jsou to potraviny obsahující vitamín A (podporuje správnou funkci zraku).
Problém s lovem nejspíš také souvisí s tou nízkou teplotou. Dejte vědět, jestli se zlepší.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny