Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem terárium pro agamu na výšku?

Ahoj,

chci si pořídit terárium a do něj agamu vousatou. Jen mám problém, že jedinné místo kam, se terárium hodí je prostor spíše pro terárium na výšku (75 x 55 x 100-120, d x š x v). Tak se chci zeptat, jestli je takto orientované terárium pro agamu vhodné. Říkám si, že bych tak mohl postavit terárium, kde může více šplhat, ale zase nevím, jestli lézt do výšek potřebuje a není to fakt blbost.

dík za názor

Předmět Autor Datum
Ahoj, agama žije na poušti a není uspůsobena ke šplhaní ve větvích, pokud se vám do prostoru hodí te…
martin kokosak 20.06.2015 19:04
martin kokosak
Ono to s tou pousti neni zase az tak horke - predstava vousatkek pobihajicich po pisecnych dunach je…
lucifer 20.06.2015 19:31
lucifer
Dle mého názoru to není sice ideální, ale při správném zařízení přece jen možné. Sama mám vousatky v… poslední
Carmilla 22.06.2015 12:40
Carmilla

Ono to s tou pousti neni zase az tak horke - predstava vousatkek pobihajicich po pisecnych dunach je dost mimo. Spis jde o polopouste, savany - trava, kere. Namatkove - cca. takovehle neco:

[http://reptiloiret.e.r.f.unblog.fr/files/2013/03/d  esert-australien.jpg]

[1434820998.jpg]

Vousatky splhaji celkem rady. Nejsou v tom samozrejme tak obratne jako klasicke "stromove" druhy, ale moznost nekam vylezt ochotne vyuziji. Ad. dotaz - neni to idealni rozmer, lepsi by byla vetsi delka - ale pri vhodnem zarizeni by to pro jednu dospelou asi nejak slo. Udelat tam nejake pozadi s dostatecne velkymi plosinkami + silnejsi vetev...

Dle mého názoru to není sice ideální, ale při správném zařízení přece jen možné. Sama mám vousatky v teráriu 120 x 120 x 65 (d x v x h) s několika policema mezi kterýma jsou položené kmeny jako ,,přechody" a fakt je ten, že se zdržují ponejvíc právě v horních částech terária.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru