Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Co s nalezenou Testudo hermanni - legislativne?

Za sebe mohu doporučit přímo komunikaci s oddělením životního prostředí via Mail: HNÍZDILOVÁ Lucie, Ing.
S touto paní jsem vykomunikoval vše, co jsem potřeboval ohledně toho, jaké papíry mi musí dodat člověk z burzy v Hammu, aby to v ČR bylo v pořádku. Paní byla velice vstřícná a odpovídala mi obratem!

Dovolím si vyjádřit můj osobní - do byrokracie s chovatelstvím nezasvěcený - názor... Záleží jaké má daný člověk s želvou záměry, pokud neplánuje zapojení do chovu, příp. není chovatelem, který by veřejně prodával své odchovy (i jiných druhů zvířat), tak bych se na "papírování" vykašlal. Nikdo mu želvu jen tak kontrolovat nepřijde, to by musel vědět, že ji má a mít pro to důvod.

Jinak bych čekal, že na veterině, kam ji vzal by mu mohli informace o hlášení dát. Jen tak mimochodem choval jsem T. horsfieldii a má želva pocházela ze zverimexu, a z doby, kdy dokladem byl pouze "paragon":-) A ten jsem někde ztratil, resp. ho rodiče někam založili... Nicméně jsem žil celé roky v úzkosti o zdraví mé želvy, protože jsem se bál, že mi ji na veterině zabaví, protože na ni nemám doklady:-)

Možná jsem se bál zabavení zbytečně, když Vašemu kamarádovi neřekli nic a želvě pouze zkontrolovali (ne)přítomnost chipu a nenahlásili to na příslušný orgán.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny