Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Paroedura picta nebo Coleonyx elegans, mitratus

Zdravím, budu si pořizovat své první gekony. Rozhoduji se mezi Paroedura picta, a gekony rodu Coleonyx (elegans, mitratus, případně variegatus). Načetla jsem o nich vše, co jsem našla a měla bych pár dotazů:

1. je nutné je zimovat? Paroedura picta ne, ale jak je to u Coleonyx? Předpokládám, že podobně, když se jedná o subtropické druhy. Bydlím v bytě a nebyla bych schopná zajistit jim zimní pokles teplot.

2. u Paroedura picta se doporučuje na pár měsíců oddělovat samce od samic, platí to i pro Coleonyx? Nebo jejich samci nejsou takoví sexuální maniaci? :-)

3. Můžete nějak srovnat, který uvedený druh je jednodušší na chov? Nemám ještě zkušenosti, tak bych nerada nějaké zvířátko utrápila. Paroedura picta a Coleonyx variegatus potřebují suché až polosuché terárium, Coleonyx mitratus a elegans vlhčí subtropické - takže bude náročnější na udržování vlhkosti... O tom, že pro Coleonyx jsou nebezpečné teploty nad 30 stupňů, vím.

4. myslíte, že je vhodnější skupina 1,2 nebo 1,3? Nebo to závisí jen na prostorových možnostech? Chtěla bych pořídit terárium 50x40x35 cm (dxšxv).

5. případně napište jakékoli postřehy, které Vás napadnou.

Předem všem děkuji.

loading...
Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
U těch C.elegans se mi chov s dvěma holkama moc nedařil.Vyrůstaly spolu ale v dospělosti masakr.Same… poslední
Nuty 24.06.2015 23:08
Nuty

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...