Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Paraziti u gekončíků nočních

Zdravím,
poslední dobou si čtu různé publikace o parazitech (vnitřních i vnějších) u plazů, ale nikde jsem nenarazil na knihu, popř. nějaký web, který by se zabýval pouze parazity u gekončíků nočních. Můžete mi prosím doporučit něco na čtení nebo napsat vlastní znalosti či zkušenosti?
Po projití několika odborných publikací jsem na tom hůře než Tři muži ve člunu a na svých gekončících se snažím vypozorovat i neduhy jedovatých hadů.
Moji gekončíci mají po snůškách, mláďata jsou zdravá a váha dospělých samic se pohybuje mezi 40-50 gramy (některé mají i více). Do konce srpna je chci nechat všechny testovat na parazity v trusu. Teď přes léto gekončíkům chytám luční kobylky na louce (3 hektary) obklopené lesem, kde vím, že nebyly použity žádné chemikálie (je to náš pozemek). Žijí tam ještěrky živorodé a svého času se tam objevovaly i zmije. Zajímalo by mě, jestli gekončíci můžou z kobylek chytit nějakou nemoc.
Možná se strachuju příliš, ale máme gekončíky místo dětí a nerad bych, aby se jim dělo něco špatného.
Moc Vám všem děkuji za odpovědi.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Všem moc děkuji za odpovědi. Gekončíky máme od různých chovatelů, se kterými jsme stále v kontaktu.… poslední
Verlaine 24.07.2015 23:12
Verlaine

Všem moc děkuji za odpovědi. Gekončíky máme od různých chovatelů, se kterými jsme stále v kontaktu. Všichni chovatelé mají zvířata testována u exomedu, co se týče těch českých (páni Babuněk a Švajda, Moravia Geckos a Milena Geckos). Další gekončíky máme z Německa (Oliver Borchers a Daniel Lück) a z Rakouska (Inferno Geckos). Myslíte, že u takových chovatelů hrozí všechny výše zmíněné problémy? Gekončíky máme od roku 2013.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru