Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chov a pořízení Mastomyší

Ahoj vsem,
rad bych si zalozil chov hlodavcu jen pro vlastni spotrebu cca 2 mozna 3ks T4 boxu.
Moje predstava je, ze to budou Mastomys natalensis (nekousave a neagresivni). Muzete, prosim, nekdo doporucit/nabidnout kde sehnat prvni chovne kusy?
Jakekoli rady a postrehy k dane problematice jsou vice nez vitany.
Jsem ze Severni Moravy.
Diky moc!

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ahoj, už je to půl roku, tak mě zajímá, jestli jsi sehnal nekousavky? A jestli ano, tak od koho? Já…
Andariel 17.01.2016 23:00
Andariel
Ahoj, No po pravdě to bylo docela náročné, ale povedlo se. Poté co jsem nesehnal žádné informace tad…
bbninja 01.02.2016 11:37
bbninja
Wow, to je super. A jsou nějaké morfologické znaky, podle kterých lze poznat couchu od natalensis? T… poslední
Andariel 01.02.2016 11:50
Andariel

Ahoj, už je to půl roku, tak mě zajímá, jestli jsi sehnal nekousavky? A jestli ano, tak od koho? Já mám teď jedny hodné z Terrabazaru a už lituju, že jsem si jich nevzala víc jak jedno trio, páč se množej a jsou fakt hodňoučké :-D A nechce se mi zakládat novou skupinu z mláďat, protože to budou všechno sourozenci :-/ Ale tomu se asi sejně nevyhnu...

Ahoj,
No po pravdě to bylo docela náročné, ale povedlo se. Poté co jsem nesehnal žádné informace tady jsem pokračoval v pátrání v evropských fórech a portálech zda je to opravdu jen náhoda (hodné / zlé linie) nebo je to jinak. A realita je taková, že opravdu existují dva druhy rodu Mastomys a to známe Coucha a potom ty po kterých jsem pátral - Natalensis (Krysa Mnohobradavková).
Problém však nastal, když jsem chtěl sehnat chovnou skupinu.
Trvalo mi to asi 3 měsíce a našel jsem je ve Francii a nechal dovézt na burzu do Hammu.
Hned v prvním vrhu bylo 12malých a matka byla super klidná. Mohl jsem ji posunout bokem a počítat malé. Ani otec ani druhá samice si mě nevšimli. Od té doby vše funguje...nemám jediný případ pokousání. Hadi jsou spokojeni na živé stravě. Už jsem jim házel i kousky o váze 75g.

Takže pokud má někdo zájem napište a můžeme se na chovné skupině domluvit.
nekousavamastomys@email.cz

Přikládám foto z dnešního rána po oddělení odrostlejších mládých (takže stará už mohla být napruzená dost)- ani nebylo třeba dávat dospělé bokem. Samice mne očichá, já ji podrbu za ušima a tím to končí.

Wow, to je super. A jsou nějaké morfologické znaky, podle kterých lze poznat couchu od natalensis? Ty moje nekousavky mají takové krátké ocásky mi přijde, ale asi to budou normální couchy. Ten pán, od kterého jsem je kupovala, říkal, že taky dřív kousali, ale že kousavky házel hadům a tím "vyšlechtil" ty hodné. Teď mají mladé a normálně jim šahám do hnízda a zatím bez krvavých následků :-D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru