Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Krmení hada mimo terárium

Mam Hroznyse kralovskeho, dnes jsem poprve krmil dve mysi mimo terarko. Snedl to, vse OK, ale nevim jak dlouho ho mam nechat v bedne pote co sni mysi, protoze jsem ho chtel dat zpet do terarka a vyjel po me.
Tak se ptam jak dlouho ho mam nechat v bedne potom co sni mysky?
Hrozny ma zhruba 90cm a je to samicka.

Předmět Autor Datum
Dříve jsem také krmil mimo terárium (nechtěl jsem v teráriu trus či krev - eventuálně nějaké breberk…
maku 14.08.2015 12:32
maku
Pro 90cm hroznu, jsou dvě myši málo, vyjel po tobě, protože myslel, že jsi potrava.Hroznýš kolem 90c…
kacaba1 14.08.2015 21:27
kacaba1
Já krmím mimo tera sice pouze naprosto neagresivní úžu, ale po krmení na ní taky nesahám. Ne, že by…
V.R. 14.08.2015 22:00
V.R.
při krmení bývá had agresivnější zejména když z tebe cítí kořist, takže radím si po krmení důkladně…
coleopter274 15.08.2015 13:55
coleopter274
já při odděleném krmení,nechávám zvířata cca hodinu-dvě v boxu po sežrání kořisti. Nedělám to ani ta… poslední
raddei 15.08.2015 14:17
raddei

Dříve jsem také krmil mimo terárium (nechtěl jsem v teráriu trus či krev - eventuálně nějaké breberky) a po krmení jsem vždy počkal pouze pár desítek sekund (prostě jakmile myš posunul v těle na určené místo a začal zase šmejdit, zda-li náhodou není okolo ještě nějaká). Že na tebe vyjel je - myslím - celkem očekávatelné. Přešel z módu "já tady vůbec nejsem - přestože si myslíš, že mne vidíš" do loveckého, je rychlý a agresivnější (jestli mají hadi něco jako adrenalin, tak to bude asi tím). Navíc při krmení je zranitelný. Asi nikdy nebude větší šance, že po tobě vyjede, než právě při krmení. Zkušenější možná nebudou souhlasit, nevím - pouze říkám své dosavadní zkušenosti.

Takže jestli máš problém s tím, že po tobě vyjede, tak bych přešel na krmení v teráriu. V opačném případě je na youtube dost videí o manipulaci s agresivním hadem - speciálně ta metoda s přiloženou otevřenou dlaní k hlavě se mi osobně velice osvědčila (na tu dlaň nezaútočí a druhou ho za tělo krásně zvedneš). Teda dokud nemáš "bestii", která má hlavu ve velikosti tvojí dlaně, pak to asi fungovat nebude). Nebo můžeš třeba jen zvednout ten box (nebo v čem krmíš - předpokládám, že na podlaze to asi nebude), otevřít terárium a box k němu přiložit a trochu naklonit - on si tam přeleze sám.

P.S. Dokud je ta tvoje holka tahle malá, tak je ideální příležitost se naučit zvládat agresivnější chování. Až bude veliká, tak je to pozdě - bude to potenciálně více bolet :D

Pro 90cm hroznu, jsou dvě myši málo, vyjel po tobě, protože myslel, že jsi potrava.Hroznýš kolem 90cm dá středního potkana.Jak často krmíš?
Já krmím mimo terárko užovky i hrozny a nestalo se mi, že by vyjeli, nejdřív ho něčím pohlad´ , aby věděl, že nejsi potrava a pak ho vezmi normálně do ruky a dej do terárka.

Já krmím mimo tera sice pouze naprosto neagresivní úžu, ale po krmení na ní taky nesahám. Ne, že by kousala, ale dotyk a přenášení těsně po polknutí kořisti musí být stresující. Takže to dělám tak, že jí z bedny prostě vyklopím do tera.
Jinak souhlas s tím, že dvě myši jsou málo. Když moje zmiňovaná roční úža dá prťavého potkánka, tak 90cm hroznýš klidně dá potkana středního a ani nemrkne. Správná kořist je ta, u které se had při polykání trochu nadře.

já při odděleném krmení,nechávám zvířata cca hodinu-dvě v boxu po sežrání kořisti. Nedělám to ani tak kvůli strachu z pokousání,ale pro utlumení žravosti a eliminaci zkousání se zvířat navzájem ve společné ubykaci.
Zvíře může startovat z více důvodů. Jelikož jsou zde více méně popsány výše,tak jen poradím vychytat manipulaci a nebát se razítka,které stejně jednou přijde

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru