Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Krmení hada mimo terárium

Dříve jsem také krmil mimo terárium (nechtěl jsem v teráriu trus či krev - eventuálně nějaké breberky) a po krmení jsem vždy počkal pouze pár desítek sekund (prostě jakmile myš posunul v těle na určené místo a začal zase šmejdit, zda-li náhodou není okolo ještě nějaká). Že na tebe vyjel je - myslím - celkem očekávatelné. Přešel z módu "já tady vůbec nejsem - přestože si myslíš, že mne vidíš" do loveckého, je rychlý a agresivnější (jestli mají hadi něco jako adrenalin, tak to bude asi tím). Navíc při krmení je zranitelný. Asi nikdy nebude větší šance, že po tobě vyjede, než právě při krmení. Zkušenější možná nebudou souhlasit, nevím - pouze říkám své dosavadní zkušenosti.

Takže jestli máš problém s tím, že po tobě vyjede, tak bych přešel na krmení v teráriu. V opačném případě je na youtube dost videí o manipulaci s agresivním hadem - speciálně ta metoda s přiloženou otevřenou dlaní k hlavě se mi osobně velice osvědčila (na tu dlaň nezaútočí a druhou ho za tělo krásně zvedneš). Teda dokud nemáš "bestii", která má hlavu ve velikosti tvojí dlaně, pak to asi fungovat nebude). Nebo můžeš třeba jen zvednout ten box (nebo v čem krmíš - předpokládám, že na podlaze to asi nebude), otevřít terárium a box k němu přiložit a trochu naklonit - on si tam přeleze sám.

P.S. Dokud je ta tvoje holka tahle malá, tak je ideální příležitost se naučit zvládat agresivnější chování. Až bude veliká, tak je to pozdě - bude to potenciálně více bolet :D

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny