Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Felzuma madagaskarská, zle sa hýbe, trasie sa, nežerie, nohy za sebou ťahá

Já jsem ti poradila hned v prvním příspěvku vše, co se k tomuto stavu poradit dá. I když ti to samé napsal ještě Janekkk, tak jsi se stále dotazoval, jestli můžeš dávat ještě D3. To jen, aby bylo jasno.
Té s horšími příznaky moc šancí nedávám, hypervitaminóza je nezvratné poškození, odnesou to i vnitřní orgány. I té druhé to nejspíš sníží "životnost".
Hlavně teď udělej, co jsme ti napsali - kvalitní (!!!) zdroj UVB, ideálně výbojku + čistý vápník, tím nepředávkuješ, takže ho dávej jak jen to půjde. Do té horší to možná budeš muset nějak šetrně nutit. Třeba smíchat vápník (ideálně třeba Plastin, Biomin H) s přesnídávkou/rozmačkaným banánem a mazat na čenich, ať si to olizuje. K tomu přidávej v rozumné míře (párkrát za týden) Roboran a uvidíš.
Hlavně ty zvířata nijak extra nestresuj, jen je poros, nakrm a nech je být. Buď se s tím poperou, nebo ne.
A ty to pro příště ber jako ponaučení, než začnu něco chovat, zjistím si co nejvíce info z co největšího množství zdrojů. Na internetu je ten problém, že stránka, která se tváří chytře, může obsahovat spoustu nesmyslů. Chce to načíst víc zdrojů a z nich si teprve udělat vlastní úsudek.
+ ještě jedna věc, dodje foto terárka, ať případně pořešíme nedorazy.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny