Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem odlozena snuska P. obsoletus quadrivittata

Dobry den. Jake mate kdo zkusenosti s rozdelenim snusky na dvakrat. Samice nam nakladla 7 vajec+1 male a viditelne v sobe minimalne dalsich 5 ma. Bratr ji nakrmil i pres muj zakaz a ona si 2 mysky vzala. Dekuji predem za rady a nazory.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak ja hady chovam uz delsi dobu. Zapomel jsem dodat, ze byla parena samcem uzovky cervene. Vim co d…
Dvorhad 22.08.2015 16:34
Dvorhad
Myslim si, ze v dobre zarizenem tera floridskeho prostredi urcite spatne neni. Spravna doba zimovani…
Dvorhad 23.08.2015 08:09
Dvorhad
A ramec guttaty letos u predchozi majitelky naprosto uspesne naparil 3 samice sveho druhu a bez seb…
Epanterias 23.08.2015 19:28
Epanterias
Tim akorat tvrdim, ze samec ma genetiku celkem malo narusenou. A geny samice si clovek nemuze byt ji…
Dvorhad 23.08.2015 22:14
Dvorhad
No nic ve zlém, asi nemá cenu pokračovat, myslím že si všichni udělali vlastní obrázek nejen o tom b…
Epanterias 24.08.2015 20:19
Epanterias
Szats.cz poslední
Dvorhad 25.08.2015 09:33
Dvorhad

Tak ja hady chovam uz delsi dobu. Zapomel jsem dodat, ze byla parena samcem uzovky cervene. Vim co delat v pripade, ze had zadrzi vajicka, jen mne zarazilo, ze se nazrala i kdyz nemela dokladeó. Po nahrati jsem z ni vytlacil jedno neoplozene vejce a nedovyvinuta vejce.

Myslim si, ze v dobre zarizenem tera floridskeho prostredi urcite spatne neni. Spravna doba zimovani a dostatecne krmeni, ji zlepsilo kondici pred parenim. A ramec guttaty letos u predchozi majitelky naprosto uspesne naparil 3 samice sveho druhu a bez sebemensich potizi.

A ramec guttaty letos u predchozi majitelky naprosto uspesne naparil 3 samice sveho druhu a bez sebemensich potizi.

To ale s klidem může. Pokud je samec fertilní a nenese žádný letální gen pro zárodek v kombinací s genetickou výbavou konkrétní samice, veškerá tíha rodičovství, tvorby vajec, jejich kvalita, včasné kladení, stejně jako pozdržení je už dílem samice.. Samec a jeho kvality v tomhle už žádnou roli nehrají. Je to asi jako kdybyste plemeným hřebcem, otcem desítek zdavých hříbat s všemožnými klisnami ve vrcholné kondici napářil vychrtlou klisnu, která má potíže sama se sebou a pak tvrdil, že to, že plod nedonosila, nebo se narodilo nějakým způsobem nedovyvinuté, kryploidní hříbě, má na svědomí právě hřebec.

Tim akorat tvrdim, ze samec ma genetiku celkem malo narusenou. A geny samice si clovek nemuze byt jisty nikdy pri prepisu genofondu. 2 uspesne snusky v ramci druhu u predchoziho majitele, napovidaly, ze by mohlo byt vse po pareni v poradku. Myslim si, ze pnmkud mam uz nejakou dobu vystudovany obor chovatel cizokrajnych zvirat, tak bych mel moc dobre vedet co znamena biotop a ze podminky se v biotopovem terariu nedaji napodobit na 100%. A v jejim chovu jsem neudela ja ani jedinou uvedomelou chybu. Nejsem primy majitel a to, ze bratr ani na po padesate neuposlechne me rady a nakrmi ji kdyz na par dni odjedu pryc, no tak jsem ji sehnal i pres bratruv odpor noveho majitele. Ja si ji k sobe zatim vzit nemohu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru