Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Potkani _ ušní svrab _Savo ?

Dobrý den.
O léčbě tohoto svrabu se tu již psalo ale řád bych se zeptal zda by se tato choroba nedala zničit tak, že by s potkanům potřelo postižené místo koncentrovaný roztokem Sáva na nanesené třeba na tamponu. Mám v chovu pár potkanů na zkrmeni a nevm kde k tomu svrabu ti moji potkani přišli..Chován je v čistých podmínkách. A pokud jsem četl na plazy to přenosné není že ? Dekuji za odpověď.

Předmět Autor Datum
že by s potkanům potřelo postižené místo koncentrovaný roztokem Sáva na nanesené třeba na tamponu N…
Aurifer 07.09.2015 11:12
Aurifer
Já bych to zase tak tragicky neviděl. V koncentrovaném roztoku Savo působí desinfekčně. Zrovna tak j…
j.m. 07.09.2015 16:49
j.m.
To snáď nemyslíte vážne. Savo je síce dezinfekcia, ale určená na povrchy a predmety. Je to agresívna…
Pantherophis 07.09.2015 18:44
Pantherophis
Ahoj. Hale pokud je máš na krmení tak přesně jak píše Aurifer. Jinak taková malá poznámečka=jestli…
Petrš 07.09.2015 21:10
Petrš
Ono je víc antiparazitik, třeba Biomec (Ivermectin). Nemusí se kupovat celé balení, stačí si nechat…
Aurifer 08.09.2015 12:03
Aurifer
;-)Jj ale záměrně jsem mu napsal Stonghold=páč jak vleze k vet.tak pokud to nebude kamarád mu napočí…
Petrš 08.09.2015 12:45
Petrš
ivomec a biomec je totéž. ale zrovna potkaní svrab se snad nedá zaměnit s ničím jiným...ikdyž je fak…
Aurifer 08.09.2015 14:21
Aurifer
V koncentrovaném roztoku Savo působí desinfekčně. Zrovna tak jako odřenina která se potírá nějakým a…
Aurifer 08.09.2015 11:49
Aurifer
"Zkus si nalít na odřeninu byť zředěné Savo a neudržíš svěrače." dovolím si reagovat - jednou jsem…
ahoj1 08.09.2015 13:43
ahoj1
hele víš jak, to že si člověk nalije na sebe co chce je jeho věc...a taky jak to pak vnímá, protože…
Aurifer 08.09.2015 14:18
Aurifer
Teda tady to jede už od rána. Máchat potkany v savu. To je pecka! To asi doporučim někomu komu dodám…
Cadaverous 08.09.2015 11:54
Cadaverous
Teda to je nářez, tohle by snad nenapadlo ani malý děcko! Umyj si ruce Savem a za chvíli poznáš jaký… poslední
eunectes 22.09.2015 06:48
eunectes

že by s potkanům potřelo postižené místo koncentrovaný roztokem Sáva na nanesené třeba na tamponu

Nezbláznil ses? Zkus si potřít poraněné ucho Savem, budeš úplně štěstím bez sebe. Na plazy to přenosné není, jen na jiné potkany. Takže pokud máš ty nakažené potkany jen na zkrm a nehodláš je přeléčovat antiparazitikama, tak je buď urychleně zkrm, nebo je zabij a zamraž. Ale rozhodně je netýrej výmysly typu rozleptat jim uši chemikáliemi.

Jinak ušní svrab u potkanů není o tom, že bys je choval ve špatných podmínkách. Prostě sis koupil nějakého nakaženého, který ještě neměl moc viditelné příznaky a ostatní se nakazili.

Já bych to zase tak tragicky neviděl. V koncentrovaném roztoku Savo působí desinfekčně. Zrovna tak jako odřenina která se potírá nějakým antiseptikem. Nikdo tady nemluví o kocentraci 1:2 nebo tak, ale tak např 1:10.
Savo se rovněž lije jako desinfekce do studní a i když je pak nutné vodu vyčerpat přece jen tam nějaké stopové prvky zůstanou a ty jsou pak do trávicího systému a nevím o tom že by působolo nějak toxicky. To daleko toxičtější ne například umývání nádobí v saponátu a když se pak neoplachuje tak saponát tam zůstává.
Tak nevím .......

To snáď nemyslíte vážne. Savo je síce dezinfekcia, ale určená na povrchy a predmety. Je to agresívna a nebezpečná chemikália, ako Vás vôbec môže napadnúť použiť ho na zvieratá ? Riedenie 1:10 je odporúčané na dezinfekciu podláh ... Použie v studniach neznamená že nie je nebezpečné, je umožnené tým že sa rozloží ... Ak tie potkany chcete vyliečiť, zaobstarajte si na to určený prípravok, a Savom im môžete umyť akurát tak klietku.

Ahoj.
Hale pokud je máš na krmení tak přesně jak píše Aurifer.

Jinak taková malá poznámečka=jestli jsi manipuloval s těma " nakaženejma" a po té si řádně neoplách ruce atd. tak to budou mít v brzké době všichni.

Pokud budeš chtít chov zachovat a vyčistit bude to asi něco stát jestli nejsou opravdu hodně zaprásklí tak můžeš zkusit na CHOVNÉ=Stronghold=můžeš aplikovat v klídku= výhoda je doma mít ještě další zvěřinec abys to balení využil.

;-)Jj ale záměrně jsem mu napsal Stonghold=páč jak vleze k vet.tak pokud to nebude kamarád mu napočítá prohlídku a bůh ví co ještě.A za druhé mají veti asi již nepsané pravidlo,že pokud přesně neví o co go a nebo si nejsou jisti=tak plošně dávají injekčně ivomec:-D.

ivomec a biomec je totéž. ale zrovna potkaní svrab se snad nedá zaměnit s ničím jiným...ikdyž je fakt, že ještě tak před 7-8 lety 1/2 veterinářů tvrdila, že to jsou bradavice a že se to nedá léčit. Injekčně Ivomec je v pohodě, ale ani se nemusí píchat, stačí kápnout kapka za krk, vstřebává se přez kůži (u savců)

V koncentrovaném roztoku Savo působí desinfekčně. Zrovna tak jako odřenina která se potírá nějakým antiseptikem.

Četl sis někdy etiketu na Savu? - asi ne, že, jinak by snad člověk s kouskem mozku takovouhle békárnu nenapsal. Zkus si nalít na odřeninu byť zředěné Savo a neudržíš svěrače. Účinná složka Sava je chlornan sodný, což je silně dráždivá, žíravá látka. To, že se používá do studní, protože se po určité době rozloží na sůl, vodu a kyslík ještě neznamená, že ti to nerozežere pracky, když se tím poleješ ;-) Nebo potkanům uši, pokud jim je v tom nějaký duchaprostý sadista vymáchá. Navíc se z toho teda uvolňuje chlór a ten se asi jen tak pro nic za nic nepoužíval jako bojový plyn.

Mimochodem, na stejném principu, jako je rozklad Sava na biologicky neškodné látky fungují i ty "zázračné léky", jako je třeba MMS. Ale to je jen kšeft s lidskou blbostí, když si někdo myslí, že po pití frťanů předražené desinfikované vody bude zdravější :-D

"Zkus si nalít na odřeninu byť zředěné Savo a neudržíš svěrače."

dovolím si reagovat - jednou jsem to náhodou udělala, protože jsem neměla nic jinýho, a přežila jsem. Údaje na etiketě nejsou písmo svatý. Občas člověk musí improvizovat. Přišlo mi, že to pálí stejně jako kterákoli jiná pálivá dezinfekce typu jódová tinktura (klasická socialistická). Za sebe mohu říct, že nejhorší zkušenost, kterou jsem udělala, a co už nikdy nebudu opakovat, je napatlání celýho sedřenýho kolena takovým tím lihovým gelem, který se poslední dobou prodává jako mycí/dezinfekční prostředek - jakože na cestách si umyjete ruce bez vody. No, málem jsem se opravdu neudržela... Už nikdy. Do očí to musí být lepší než pepřák.

Co se zvířat a (ne)humánního přístupu k nim týče, před víc lety nám veterinář na ušní svrab u koček prodal kapky (název nevím) s tím, že ošetření není nejjednodušší, protože to pálí, a že po vysazení po nějaké době stejně přirozeně dojde k reinfekci. obsahovalo to izopropanol, teda něco co pálí víc jak etanol, protože je to ulpívavější. Jsem si řekla, že to nebude horší než odhmyzit a odklíštit divokou ostrou kočku a dala se do toho. No za pár dní kočky prchaly v hrůze jak mě viděly, odchyt lstí a ošetření snad dvakrát denně vysloveně na sílu vedlo k tomu, že se z mazlíků staly vystrašený bestie a mě osobně začaly skutečně nenávidět. Tak či onak léčba byla jednoznačně horší než nemoc! Kdyby nic jinýho, tak jsem se bála, že nám po zralé úvaze prostě zdrhnou. Stopro horší než savo 1:10.

hele víš jak, to že si člověk nalije na sebe co chce je jeho věc...a taky jak to pak vnímá, protože práh bolesti má každý někde jinde. Já si sundávala z nohy zakouslého varana tím, že jsem mu nalila do huby ocet - samože jsem si zlila i tu rozsápnutou nohu a taky "moc fajn", a přežila jsem to. Jenže jak už jsem psala, čék si na sobě může dělat co chce. Ale leptat zvířatům uši žíravinou ve snaze zbavit je svrabu je prostě nehorázná prasárna a týrání zvířat. Ony ty kočky asi věděly, proč se tě pak bály....šetrných antiparazitik na odhmyzení zvířat je dneska hafo (bylo už před 10-15 lety) a nemusí se ta zvířata zbytečně týrat stupidními nápady. A mimochodem, pokud to Savo bude naředěné na tolik, aby neleptalo kůži, tak na ty parazity žijící v kůži stejně bude mít 0 efekt, akorát to těm potkanům podráždí ty ranky a bude je to ještě víc svědit.

Teda tady to jede už od rána. Máchat potkany v savu. To je pecka! To asi doporučim někomu komu dodám terárko. Že je to dobrý pro trávení hadům. Potkan pak už mírně rozloženej před pozřením a had s tím nemá takový práce! :-D
Do sava jim určitě nic nemáchejte. Ani zředný. Jsou na to přípravky. Pokud je ale nechcete léčit, rovnou je zkrmte, nebo zamražte...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru