Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zamenis persicus

Ahoj, pořídila jsem si užovku perskou. Vím, že to bez předchozího nastudování byla blbost, ale říkala jsem si, že s užovkami to jde lehce, tak nebude problém načíst si až pak. Bohužel jsem zjistila, že v ČJ moc článků není a s AJ nejsem moc kamarád (když nebude zbytí, pokusím se cizí články přelouskat v překladači, ale bojím se špatných překladů a tím pádem možné chyby v chovu). Mohu se řídit tímto: http://www.ifauna.cz/terarijni-zvirata/clanky/r/de tail/3736/zkusenosti-s-chovem-zamenis-persicus-ela phe-persica/ ?
Dále jsem se chtěla zeptat - koupila jsem si ji v sobotu a včera zkoušela první hole (pán říkal, že žere mražená) - zkusila jsem živé hole ve faunaboxu, pak jsem je přendala do malé krabičky, pak jsem hole nařízla a nechala jí s ním v malé krabičce přes noc, ale nic. Ještě se z toho nehroutím - třeba jen nemá hlad nebo je ještě ve stresu z nového prostředí, takže příště to zkusím zrovna tak. Jde mi ale o to, kdyby nežrala třeba tři týdny od koupě - mám zkušenosti s nežravýma guttkama - oťukání holetem přes čumáček, až se had naštve a chňapne a už jí nasouká, i násilné zatlačení cca půlky holete, dokud had nezačal sám polykat - jde to tak i s touto užovkou?
Jak píši - zatím to nehrotím, ale raději se ptám předem. ;-)
Děkuji za odpovědi a případné poznatky z chovu.

(Známá říkala, že vyčetla něco o tom, že samečci jsou černí a samičky hnědé - to je blbost, ne? Prostě jsou to různé barevné varianty nezávislé na pohlaví.)

loading...
Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Já mám užovku červenou (Pantherophis guttatus) a když jsem si jí pořídila, nežrala mi asi 5 týdnu (i…
Míša_drak 11.09.2015 07:27
Míša_drak
Jak píšu - s červenýma mám zkušenosti, tohle je ale jinej druh.
Nessy 11.09.2015 09:57
Nessy
Tak právě, skus jej tam hodit živé nabuduce... :-) nový
Zuzana8381 11.09.2015 10:07
Zuzana8381
Cože? poslední
Nessy 11.09.2015 11:13
Nessy

Já mám užovku červenou (Pantherophis guttatus) a když jsem si jí pořídila, nežrala mi asi 5 týdnu (i přes to, že pán tvrdil, že je rozežraná). Tak jsem z toho taky byla ve stresu, ale evidentně jí to vůbec nevadilo, prostě stres, nové prostředí, nový lidi. Teď jí mám už 3 roky a žere úplně v klídku, takže bych řekla, že prostě je na ní ještě brzo. Každý plaz se stresuje z nového prostředí a většinou nežere.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...