Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Péče o důchodce - tipy, rady

Zdravím všechny :-)
mám tu v péči čtveřici (1,3) eublíků, důchodců. Dostali se ke mě (byli mi vraženi do Přírodovědného kroužku) před 2 roky, tehdy údajně cca šestiletí. O způsobu předchozího chovu nevím nic. Teď jsem se rozhodla (a okolnosti umožnily) dopřát jim už opravdu klidné stáří, bez školního ruchu a dětí, takže jsem si je vzala domů.
Tera - exoterrácká 80x40x30, dno písek. Úkryty na jedné straně 2 se stále vlhkým lignocelem, na druhé straně "teplé". Teplo pomocí 25W topného kabelu mezi dlažidcemi(obdoba top. kamene), svícení jen "dekorativní" 2 staršími UVB kompakty. Teplotní rozmezí od 38 - 40 na dlaždici až po pokojovku ve vlhkých úkrytech.
Krmení - doma chovaní švábi, kupovaní cvrčci, mouční červi, vitamíny Plastin + Roboran
Přikládám jednotlivá fota zvířat.
1 - zdaleka nejhorší, v tomhle stavu už je od doby, co jí mám. Nedaří se mi jí vykrmit. Má ale naprosto neuvěřitelnou chuť k životu, byť vypadá, že každou chvíli umře. Žere jen moučné červy (téměř denně), neklade vejce, trvalý třes nohou při pohybu. Svleky OK. Nedávno se v době mojí nepřítomnosti děti s nimi dlachnily a nezavřely tera, 3 týdny jsme jí nemohli najít. Už jen to, že přežila navolno je neuvěřitelné. Ale na kondici jí to rozhodně nepřidalo :-/
2 - samice žere vše, neklade vejce, občas třes nohou při pohybu, svleky OK
3 - samice žere vše, občas +/- měsíc stávkuje s jídlem, občas třes nohou při pohybu, svleky OK, neklade
4 - samec, žere vše, občas třes nohou při pohybu, musím pomáhat se svlékáním nohou. Většinou nedosvlékne prsty.
Zajímalo by mě hlavně, jestli nemám, vzhledem k věku nějak upravit podávání vitamínů, nebo čím může být způsoben ten třes. A samozřejmě i za jakékoliv jiné nápady a tipy díky :-)
P.S. Vím, že to tera není žádný šlágr, ale jsem ráda, že jsem ho vůbec sehnala a dala dohromady. Jsou v něm od včera, takže jsem při focení nechtěla moc rušit. Už dnes žraly 1 a 2. Takže se jim tam asi líbí :-)

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny