Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Plastové "serepetičky" do terária na jednom místě?

[http://tera.poradna.net/file/view/21682-plastove-s erepeticky-jpg]
Jak vidíte z malé fotokoláže rád bych u nás (čr) sehnal tyto věci. Kde je sháníte? neexistuje náhodou nějaký eshop, který by měl vše skladem, nebo si vypomáháte různými náhražkami?
Vím, kde bych sehnal např. plastové držáky na šatní tyče,... ale plastové tyče už jsou zase ve specializovaném obchodě,...
a co se týče "prolézačky" pro čerstvá mláďata či podkladní mřížky k vajíčkům v inkubaci, tak to už nevím vůbec. Díky za vaše rady a zkušenosti;)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Topná deska z polykarbonátu je výborný nápad :-) jen mě napadá... Vydrží to teplo od topného kabelu…
V.R. 05.11.2015 18:05
V.R.
Vydrží=chce to ten trochu lepší nic na tom není vezmeš komůrkový polykarbonát protáhneš topný kabel…
Petrš 05.11.2015 19:35
Petrš
jen si dovolím doplnit, že pokud nemá člověk polykarb. zrovna po ruce a musí ho jít koupit, tak ten…
PavelS 05.11.2015 21:46
PavelS
Jj to vyřízneš v poho nožem,zalamovákem atd.jde to dobře. Já třeba chodím pro polykarbonát ke sklen…
Petrš 05.11.2015 22:15
Petrš
Díky za odpověď. Píšeš: kabely mám také docela levně od koho? a předpokládám, že jednožilové... v…
PavelS 06.11.2015 10:28
PavelS
Nemáš zač. S tou vlhkostí nejni co závidět =to je jednoduché jsou tam ještě další nádrže většinou v… poslední
Petrš 06.11.2015 11:01
Petrš

Vydrží=chce to ten trochu lepší nic na tom není vezmeš komůrkový polykarbonát protáhneš topný kabel a je to.Boky uděláš rámeček co máš po ruce já většinou dělám z lišt na kabely ale také měl jsem dost vík na kočičí záchod to dávám na ty stropní,třeba jen dle watáže naměřít míru na tu desku kabely různě dlouhé a pak si to uděláš dle potřeby široké úzké dlouhé jak chceš.

jen si dovolím doplnit, že pokud nemá člověk polykarb. zrovna po ruce a musí ho jít koupit, tak ten rámeček se prý dělá z "U" koncovek, které se prodávají ve stejných e-shopech či kamenných obchodech jako příslušenství k těm deskám.

Jen chci říct, že v místech, kde kabel přechází do další komůrky jde jeho smyčka přes hranu... vyřezáváš nějak pro ty smyčky prohlubeň, aby nepřečuhovaly? a pokud jo tak čím to jde? viz: [http://i1216.photobucket.com/albums/dd372/RSPcrazy /8ebd0a4c.jpg]

Jinak předpokládám, že topný kabel se na to hodí pouze jednožilový a ne smyčka spojující se do jednoho bodu?...

Každopádně pokud to p. Kocián vyrobí za 500 Kč, tak se to podle mě nevyplatí vyrábět a je lepší si to nechat udělat na zakázku. Tedy pokud člověk zrovna nemá vše potřebné už doma;)

Ad "terko chondrousi": nevím jaké máš celkové rozměry tera, ale mají tam ještě nějaké jiné topení než ten "panel" nahoře (mimochodem také polykarbon. + top. kabel)? A ještě, co jsou zač ty bílé tyče (materiál, a kde sehnat)? A jak tam udržuješ vlhkost jen rosením nebo nějakým odpařováním vody?

Díky za odpovědi!;-)

Jj to vyřízneš v poho nožem,zalamovákem atd.jde to dobře.

Já třeba chodím pro polykarbonát ke sklenáři vždy mu něco zbude a dá mě to za babku;-)no a kabely mám také docela levně takže se mě to rentuje ale pokud je někdo dělá komplet za 500 slušná cena.

kabel samo 1 žíla se smyčkou by byl problém.

U chondroušů jsou jen ty panely+zářivka také něco dá.jo to stropní je to samé akorát ten rámeček okolo je z toho vršku od kočičího hajzlíku( tetˇnevím jak se tomu říká odborně:-D je to sundavací )

rozměry mám různé ale většinou 80×60×60---70×55×55.

ty tyče v tomto(mám více sad) jsou šatní tyče mají různé druhy průměry atd. potažené plastem origo kupuji v dřevospektru.

hele ohledně vlhkosti no rosím jen dna=většinou mám tam papír utěrky + jasně miska s vodou=ale v místnosti je cca.65-72% vlhkosti .

Díky za odpověď.

Píšeš:

kabely mám také docela levně

od koho?
a předpokládám, že jednožilové... v ČR jednožilové dělají, co vím jen světoví výrobci. terrarus dělá, ale právě ty smyčkové, to samé p. Kocián...

to s tou vlhkostí v místnosti ti závidím ;-) já nemám ani 50%.

Nemáš zač.

S tou vlhkostí nejni co závidět =to je jednoduché jsou tam ještě další nádrže většinou varani a mají tam každý nádrž s vodou acca 80l a jak se pořád čvachtají(většinou jsou to vodníci) tak tu vlhkost sami přirozeně zvětšují.

já bych teda radši kolikrát také méně to se lépe udržuje vím páč tu vlhkost tam nemám pořád takovou ale průměr někde kole 62-64% páč jinak musím větrat.

Hele kabely jsem měl od kolegy z Němec bral jich hafo za dobrou cenu origo od výrobce nevím kdo to kde dělá ale jsou dobré za léta se žádnej ne...l a jeden 50W 7m mě vyšel někde kolem 180 Kč tak jsem jich vzal 15 no a je po nich:-).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru