Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Příliš malý prostor pro Blaptica dubia?

Dobrý den,

rád bych začal s chovem dubií, moje představa je jen malá kolonie pro krmení jedné agamy vousaté. Koupil jsem 80 subadultů, mám je doma necelý měsíc, za tu dobu již někteří jedinci dospěli, ale většina stále ne. Mám ale problém s úhynem - za ten měsíc jich zahynulo 7. Na mrtvolkách nepozoruji nic závadného (roztoče, plíseň, ..). Je takový úhyn v novém chovu normální, nebo už je to moc?

Je možné, že jsou v příliš malém prostoru a proto hynou? Mám je v krabičce 15x15, výška 20. Jinak jsou podmínky snad OK (26-28 st., šero až tma, sucho, plata od vajec, dole novinový papír, k zřádlu vločky, granule, pečivo, jablko, zelí, atd.)

Děkuji za Vaše zkušenosti a názory.

Předmět Autor Datum
Box bych dal nejaky preci jen trochu vetsi - aspon dvojnasobne. Jinak ten uhyn - to je u dubii celke… poslední
lucifer 14.12.2015 08:18
lucifer

Box bych dal nejaky preci jen trochu vetsi - aspon dvojnasobne. Jinak ten uhyn - to je u dubii celkem normalni, nez si kolonie "sedne" tak neco malo pochcipa. Jsou citlive na zmenu podminek, proto plati zasahovat jen minimalne, zbytecne necistit atd. Osobne davam coby zdroj vody jen mrkev (a pres leto jsou vyborne slupky z melounu :) ), jablko je asi taky OK - ale radej bez slupky. Nejsem si ale moc jisty tim zelim. Jinak bych rekl ze podminky OK.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru