Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Neroste a nejí

Dobrý den,
mám asi 6 měsíčního samečka Tea. Koupila jsme ho v září, bohužel byl plný parazitů a virů, ale ty jsem vyléčila.
Jde mi o to, že se ani jednou nesvlékal, neroste. Navíc poslední týden nechce skoro jíst (dva cvrčky obden) , pít mu dávám stříkačkou (doteď se nenaučil sám pít a zelené nejí), několikrát denně rosím, sám se chodí cachtat do misky s vodou. Začal mi hrabat, což dřív také nedělal, myslíte si, že to může být snaha o zimování? Jinak je stále aktivní.
Předtím jedl tak 12 cvrčků denně obalených ve směsi ROBORANH + PLASTIN. Mám ještě samičku a té je 14 měsíců, když byla mládě tak se svlékala každou chvíli a proto mě Teo děsí. Na rozborech jsem byla asi před dvěma měsíci a bylo to v pořádku. Teo měří zhruba 24cm a váží 60gr.
Terárium 150x70x60 osvětlení 50w výhřevná, uvb výbojka Sunlux 50 , lineární zářivka na doosvětlení. Teploty pod výhřevnou 45, pod uvb 42 a v prostorech od 22 v úkrytu do 30. Větrání z boku (3 kolečka o průměru 6cm)a na stropě zhruba 1/3.
Myslíte si, že to může být tím, že jako mládě byl ve špatných podmínkách? Nevadí mi, když bude malý, ale hlavně aby byl v pořádku. Nevím co je špatně, prosím poraďte. Předem moc děkuji.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny