Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Neroste a nejí

Dobrý den,
mám asi 6 měsíčního samečka Tea. Koupila jsme ho v září, bohužel byl plný parazitů a virů, ale ty jsem vyléčila.
Jde mi o to, že se ani jednou nesvlékal, neroste. Navíc poslední týden nechce skoro jíst (dva cvrčky obden) , pít mu dávám stříkačkou (doteď se nenaučil sám pít a zelené nejí), několikrát denně rosím, sám se chodí cachtat do misky s vodou. Začal mi hrabat, což dřív také nedělal, myslíte si, že to může být snaha o zimování? Jinak je stále aktivní.
Předtím jedl tak 12 cvrčků denně obalených ve směsi ROBORANH + PLASTIN. Mám ještě samičku a té je 14 měsíců, když byla mládě tak se svlékala každou chvíli a proto mě Teo děsí. Na rozborech jsem byla asi před dvěma měsíci a bylo to v pořádku. Teo měří zhruba 24cm a váží 60gr.
Terárium 150x70x60 osvětlení 50w výhřevná, uvb výbojka Sunlux 50 , lineární zářivka na doosvětlení. Teploty pod výhřevnou 45, pod uvb 42 a v prostorech od 22 v úkrytu do 30. Větrání z boku (3 kolečka o průměru 6cm)a na stropě zhruba 1/3.
Myslíte si, že to může být tím, že jako mládě byl ve špatných podmínkách? Nevadí mi, když bude malý, ale hlavně aby byl v pořádku. Nevím co je špatně, prosím poraďte. Předem moc děkuji.

Předmět Autor Datum
Nenutte ho pit, odrovnate mu ledviny. Vousatky prakticky temer nepiji, fakt jen vyjimecne. Rosit sta…
lucifer 15.12.2015 13:26
lucifer
Dobrý den, mockrát děkuju. Máme skleněné terárium 100x50x50 může to být? Když jsem ho přivezla, tak…
ella31 15.12.2015 14:11
ella31
Ano zkusil bych zaridit tohle terarko (klidne by mohlo byt jeste mensi) - pro lepsi prehled co se kr… poslední
lucifer 15.12.2015 14:29
lucifer

Nenutte ho pit, odrovnate mu ledviny. Vousatky prakticky temer nepiji, fakt jen vyjimecne. Rosit staci jednou denne, a i to hlavne u mladat - u dospelych kdyz to bude jednou tydne je to az az. To terarko je pro takoveho prcka hrozne velke (predpokladam ze neni s tou druhou agamou,m ta by si ho nejspis uz dala k obedu). Pokud jste lecili nejake viry a cizopasniky (jak a cim?) tak je mozne ze jako nasledek muze mit v haji jatra, ledviny... Ono s takovymi pripady je to tezke, pokud se mu chcete nejak venovat a zkusit jestli se chytne, zaridil bych spis nejakou "odchovnicku" cca. 80x40cm treba, poradne prosvetlit a prohrat prostor na cca. 30°C, a uvidite jestli se zlepsi.

Dobrý den, mockrát děkuju. Máme skleněné terárium 100x50x50 může to být? Když jsem ho přivezla, tak byl plný kokcidií, měl červy a ještě něco ale to si nepamatuju jak se to jmenuje, ale prý to potom napadá i mozek a celkově nervový systém. Dávala jsem baucox, dvě kůry. Pak nějakou pastu v rozmezí několika dní a jetě vitamíny s aminokyselinama. Dobře přestanu mu dávat pít, nechci mu ublížit právě naopak. Samička je zvlášť, opravdu by si ho dala ke svačině se svými 55cm a 450gr. Jen mě zaráží že je jak šídlo, buď je pod uvb nebo lítá po teráriu . A to jsem měla radost, že se z toho dostal. Mám objednanou sadu na odběr vzorku z Exomedu, myslela jsem, jestli mu nechybí nějaké vitamín.

Děkuji Katka

Ano zkusil bych zaridit tohle terarko (klidne by mohlo byt jeste mensi) - pro lepsi prehled co se krmeni tyce, i ho snaz prohrejete na tech 30. Snazil bych se o intenzivni prosvetleni 12 hodin denne a teplotu pokud mozno 30 v prostoru, muze byt i mirne vyssi (32 - 33°C treba), nabizet ruzny hmyz (nejen cvrcky) i vicekrat denne.

- ono nemusi jit o nic vazneho, fakt treba jen snaha zazimovat - ale u takoveho podtrzeneho prcka to neni zrovna vhodne. Na ten vek je malinky - nejspis nasledky toho co popisujete, ale pokud by byl ted zdravotne uz OK a "chytnul" se tak jeste muze aspon neco dohnat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru