Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Neroste a nejí

Dobrý den,
mám asi 6 měsíčního samečka Tea. Koupila jsme ho v září, bohužel byl plný parazitů a virů, ale ty jsem vyléčila.
Jde mi o to, že se ani jednou nesvlékal, neroste. Navíc poslední týden nechce skoro jíst (dva cvrčky obden) , pít mu dávám stříkačkou (doteď se nenaučil sám pít a zelené nejí), několikrát denně rosím, sám se chodí cachtat do misky s vodou. Začal mi hrabat, což dřív také nedělal, myslíte si, že to může být snaha o zimování? Jinak je stále aktivní.
Předtím jedl tak 12 cvrčků denně obalených ve směsi ROBORANH + PLASTIN. Mám ještě samičku a té je 14 měsíců, když byla mládě tak se svlékala každou chvíli a proto mě Teo děsí. Na rozborech jsem byla asi před dvěma měsíci a bylo to v pořádku. Teo měří zhruba 24cm a váží 60gr.
Terárium 150x70x60 osvětlení 50w výhřevná, uvb výbojka Sunlux 50 , lineární zářivka na doosvětlení. Teploty pod výhřevnou 45, pod uvb 42 a v prostorech od 22 v úkrytu do 30. Větrání z boku (3 kolečka o průměru 6cm)a na stropě zhruba 1/3.
Myslíte si, že to může být tím, že jako mládě byl ve špatných podmínkách? Nevadí mi, když bude malý, ale hlavně aby byl v pořádku. Nevím co je špatně, prosím poraďte. Předem moc děkuji.

Předmět Autor Datum
Nenutte ho pit, odrovnate mu ledviny. Vousatky prakticky temer nepiji, fakt jen vyjimecne. Rosit sta… nový
lucifer 15.12.2015 13:26
lucifer
Dobrý den, mockrát děkuju. Máme skleněné terárium 100x50x50 může to být? Když jsem ho přivezla, tak… nový
ella31 15.12.2015 14:11
ella31
Ano zkusil bych zaridit tohle terarko (klidne by mohlo byt jeste mensi) - pro lepsi prehled co se kr… poslední
lucifer 15.12.2015 14:29
lucifer

Nenutte ho pit, odrovnate mu ledviny. Vousatky prakticky temer nepiji, fakt jen vyjimecne. Rosit staci jednou denne, a i to hlavne u mladat - u dospelych kdyz to bude jednou tydne je to az az. To terarko je pro takoveho prcka hrozne velke (predpokladam ze neni s tou druhou agamou,m ta by si ho nejspis uz dala k obedu). Pokud jste lecili nejake viry a cizopasniky (jak a cim?) tak je mozne ze jako nasledek muze mit v haji jatra, ledviny... Ono s takovymi pripady je to tezke, pokud se mu chcete nejak venovat a zkusit jestli se chytne, zaridil bych spis nejakou "odchovnicku" cca. 80x40cm treba, poradne prosvetlit a prohrat prostor na cca. 30°C, a uvidite jestli se zlepsi.

Dobrý den, mockrát děkuju. Máme skleněné terárium 100x50x50 může to být? Když jsem ho přivezla, tak byl plný kokcidií, měl červy a ještě něco ale to si nepamatuju jak se to jmenuje, ale prý to potom napadá i mozek a celkově nervový systém. Dávala jsem baucox, dvě kůry. Pak nějakou pastu v rozmezí několika dní a jetě vitamíny s aminokyselinama. Dobře přestanu mu dávat pít, nechci mu ublížit právě naopak. Samička je zvlášť, opravdu by si ho dala ke svačině se svými 55cm a 450gr. Jen mě zaráží že je jak šídlo, buď je pod uvb nebo lítá po teráriu . A to jsem měla radost, že se z toho dostal. Mám objednanou sadu na odběr vzorku z Exomedu, myslela jsem, jestli mu nechybí nějaké vitamín.

Děkuji Katka

Ano zkusil bych zaridit tohle terarko (klidne by mohlo byt jeste mensi) - pro lepsi prehled co se krmeni tyce, i ho snaz prohrejete na tech 30. Snazil bych se o intenzivni prosvetleni 12 hodin denne a teplotu pokud mozno 30 v prostoru, muze byt i mirne vyssi (32 - 33°C treba), nabizet ruzny hmyz (nejen cvrcky) i vicekrat denne.

- ono nemusi jit o nic vazneho, fakt treba jen snaha zazimovat - ale u takoveho podtrzeneho prcka to neni zrovna vhodne. Na ten vek je malinky - nejspis nasledky toho co popisujete, ale pokud by byl ted zdravotne uz OK a "chytnul" se tak jeste muze aspon neco dohnat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru