Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak krmit hmyzem?

Ono není problém si nastudovat něco o chovaném zvířeti, ale konkrétních rad, jak postupovat při krmení, je jak šafránu, a člověk sám na chyby musí přijít metodou pokus omyl.
Taky jsem ze začátku tápala (mimochodem, jsem stále jen začátečník, ale právě proto si uvědomuju, že ne každý ze začátku přesně ví, jak má postupovat, i když studuje jak divý). Takže pár postřehů z mojí zkušenosti: dát cvrčky na chvíli do ledničky pomůže, jsou pak zpomalení a líp se chytají. Já takhle postupuju jen u malých cvrčků, větší cvrčky dám i s krabicí do vany (samozřejmě zacpu odpad;-) ) a tam je pinzetou chytám a dávám do kelímku. Ten pak zakryju (stačí na to stará pohlednice) a přenesu k terárku, kde je vysypu.
Ale jinak má Montium samozřejmě pravdu, v prodejní krabičce cvrčci dlouho nevydrží - je lepší je přesypat do větší krabice s důkladným větráním. Buď vyříznout otvor a překrýt větrací mřížkou (kovovou! Plastovou cvrčci překoušou a utečou - bohužel taky vlastní zkušenost:-D ), nebo do krabice jen vypálit špendlíkem nebo tenkým hřebíčkem velké množství malých dírek. Od té doby, co jsem takto propíchala obě protilehlé stěny a víko, mám úmrtnost minimální, do té doby mi vždycky polovina pochcípala.
Tak snad jsem ti trošku pomohla. Hlavně se nenech odradit, ono při čtení všechno vypadá složitější, než to pak ve skutečnosti je:-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny