Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak krmit hmyzem?

Dobrý den,
k Vánocům si hodlám pořídit agamu. Když si koupím ve zverimexu cvrčky, jak mám docílit toho, aby neutekli v okamžiku kdy otevřu krabičku? To je mám jako 10 minut předtím strčit do lednice? :D
Děkuji za odpověď!

Předmět Autor Datum
Jestli ty cvrčky budete celou dobu uchovávat v té krabičce ve které je koupíte,tak vám velice brzo p…
montium 17.12.2015 22:05
montium
Ono není problém si nastudovat něco o chovaném zvířeti, ale konkrétních rad, jak postupovat při krme…
shaula 18.12.2015 20:57
shaula
zadavatel možná přemýšlel hlavou a došel k závěru, že se bojí, že mu cvrčci utečou, což není zas IMH…
ahoj1 19.12.2015 12:39
ahoj1
na prechovávanie cvrčkov sa dajú použiť napr. vyššie plastové vedrá alebo boxy (aspoň 30-40 cm), čo… poslední
perenquen 19.12.2015 13:16
perenquen

Ono není problém si nastudovat něco o chovaném zvířeti, ale konkrétních rad, jak postupovat při krmení, je jak šafránu, a člověk sám na chyby musí přijít metodou pokus omyl.
Taky jsem ze začátku tápala (mimochodem, jsem stále jen začátečník, ale právě proto si uvědomuju, že ne každý ze začátku přesně ví, jak má postupovat, i když studuje jak divý). Takže pár postřehů z mojí zkušenosti: dát cvrčky na chvíli do ledničky pomůže, jsou pak zpomalení a líp se chytají. Já takhle postupuju jen u malých cvrčků, větší cvrčky dám i s krabicí do vany (samozřejmě zacpu odpad;-) ) a tam je pinzetou chytám a dávám do kelímku. Ten pak zakryju (stačí na to stará pohlednice) a přenesu k terárku, kde je vysypu.
Ale jinak má Montium samozřejmě pravdu, v prodejní krabičce cvrčci dlouho nevydrží - je lepší je přesypat do větší krabice s důkladným větráním. Buď vyříznout otvor a překrýt větrací mřížkou (kovovou! Plastovou cvrčci překoušou a utečou - bohužel taky vlastní zkušenost:-D ), nebo do krabice jen vypálit špendlíkem nebo tenkým hřebíčkem velké množství malých dírek. Od té doby, co jsem takto propíchala obě protilehlé stěny a víko, mám úmrtnost minimální, do té doby mi vždycky polovina pochcípala.
Tak snad jsem ti trošku pomohla. Hlavně se nenech odradit, ono při čtení všechno vypadá složitější, než to pak ve skutečnosti je:-)

zadavatel možná přemýšlel hlavou a došel k závěru, že se bojí, že mu cvrčci utečou, což není zas IMHO tak úplně blbá úvaha... no, co mu poradit - obecně je lepší nekrmit cvrčkama rovnou z krabičky z obchodu taky proto, že jsou napůl hladoví, tudíž to není plnohodnotné krmivo - už jen z toho důvodu je dobrý nápad je napřed ubytovat v něčem větším a vzdušnějším, v čem se budou taky líp chytat, a nakrmit je - třeba mrkev, ovesný vločky a psí granule. Nevlhčit, potřebují sucho, kus mrkve jim pitný režim zajistí. K chytání cvrčků - to se holt musí každý naučit sám. začátečníkovi lze doporučit provádět to třeba v koupelně ve vaně (nenapuštěný, jasný? :-)) nebo to vysypat do kýblu. Jde o to, aby ti uteklí se dali zas chyti. ty cvrčky, které si vybereme pro zkrmení potom hodíme do hlubší nádoby s hladkými okraji, třeba sklenička na pití, a vyklopit do terárka. OK?

na prechovávanie cvrčkov sa dajú použiť napr. vyššie plastové vedrá alebo boxy (aspoň 30-40 cm), čo sa dajú bežne zohnať v domácich potrebách, na dne nejaké kartóny od vajec, kŕmiť ako je popísané vyššie. Čo sa týka odchytu a manipulácie, ja používam vyššie a úzke plastové kelímky/poháre (napr. také, do ktorých v bufetoch čapujú pivo či kofolu), ktorými vychytávam cvrčky z boxu

ináč aj niekoľkominútové zchladenie cvrčkov pomáha pri manipulácii

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru