Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zacinam s Boa Constrictor

Já jsem začátečník, ale můžu napsat své názory, i když je budeš znát a třeba ne...

(chtěl bych upozornit,že vše,co mám mi doporučili chovatelé,kteří mají 10tky hadu a dělají hady třeba 10let a více.)

Pokusím se ti pomoc a jak to mám já. Já mám sice hroznýše dumerili, ale chtěl bych ti popsat ubikaci,to je má zkušenost. Zbytek musíš doplnit od jiných...


Mám velké terárium,termostat-4čidla... Jedno mám zavěšené vprostřed, další mám na pravé straně a další na levé. Mám 2 keramické žárovky,které nesvítí,ale vydávají teplo.Tyto žárovky mám na termostat a jen udržuji teplotu,kterou chci i když otevřu v místnosti okno a nebo zapnu radiator.Termostat to hlídá a je super věc. Nemám žárovky z elektra,jak mi doporučili jiní....protože v zimních měsících simuluju kratší den i když se to dělá jen u páření, ale had se stejně řídí,jak je venku a ne žárovkou.A až zhasne zářivka na stropě, tak mám na spínací hodiny modrou žárovku,jako imitaci měsíce na pozorování hada a ta mi svítí do 2 do rána,žárovka nesmí být silná a vydávat teplo.Terárko nesmí doslova zářit,jako didoda, protože tohle nedělá ani měsíc.Termostat nemuže kvůli mé požadované teplotě zapínat klasické žárovky, když simuluju kratší den.Je nesmysl,aby žárovka z elektra se rozsvícela v 8h večer kvůli termostatu,když od 17:00 je tma a tam mám tu modrou. Pak mám dva vlhkoměry, na každé straně jeden. Podklad je dobrý piniová kůra, lignocel je děsný svinstvo a nekupuj ani kokosové chipsy, protože je to na bázi lignocelu. Slyšel názory,že v lignocelu jsou broučci,které špatně vidíš a když lignocel rozpustíš ve vodě, jako by "ožijí" Lignocel je jen reklamní trhák pro nezkušené teraristy, četl jsem,že lignocel v přírodě neexistuje, pokud ano, nebral bych ho.Četl jsem,že několika lidem z lignocelu rostly houby a když krmíš hada, tak se myš pochčije,proběhne myskou s vodou,nalepí se na ni lignocel a ten v tělě hada nabobtná.Dřevěné štěpky nekupuj, psali mi dva lidi, že se jím na nich dělaly plísně.
Nejlepší je,aby jsi v terárku měl plastovou misku. A tam dáš myš, ale musíš vybrat takovou,aby hlodavec ji nepřelezl. Máš 100% jistotu,že had nepolkne část kůry i když by neměl být problém s vyloučením kousku kůry.Já sázím na jistotu. Další možnost jsou noviny,ale ty mají spíš hygienický účel a nevypadají v pěkném terárku dobře.Kořen do terária musíš koupit a nebo mít kliku a najít suchou větev. Z lesa bych nic netahal,dotáhneš si parazity,ale několik lidí to dělá, já si metrovou větev objednal. Vše je o penězích....Pokud nemáš moc času a nejsi doma... kup rosící zařízení,aby bylo v teráirum vlhko a nebo kup kočičí záchod,ten největší a napust vodou a vlhko máš. Boa C. je velmi velký had a nad 3m je brán jako nebezpečné zvíře a musíš mít velké terárium. Taky kámoška mého známého měla hada, asi se jednalo o Krajtu tmavou či Hroznýše velkých romzěrů, protože ho krmila králíkem.Jednou mu chtěla dát králíka a udělala fatální chybu, had se jí namotal na ruku,na celou paži.Nemohla ruku z terária vyndat,doma nebyl nikdo a ruku jí museli v nemocnici amputovat.Velký had takovým lidem do ruky nepatří.
hroznýš nepatří mezi agresivní hady,ale nad 3m je brán jako nebezpečné zvíře.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny