Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Python Regius zvlek na kusy

Dobrý deň chcel by som sa opýtať čo môže za to že moja samička od kedy ju mam sa ani raz nezvliekla pekne v celku ale idú z nej len kusy kože niektoré veľké niektoré úplne malinke šupiny neviete kde môže byt chyba alebo čo to znamená?
podmienky:
teplota: deň 25/34C (výhrevný kábel) noc 22C. vlhkosť: 60/70%
v teráriu ma misku s vodou do ktorej sa cela vojde a nechýba ani úkryt. Podstielku používam bukovú štiepku.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Koukám, že se nikdo nemá k odpovědi, tak se toho s dovolením ujmu. Svlékání u regiusek je vždycky ta…
RITCHI 20.01.2016 21:29
RITCHI
Ďakujem za reakciu :-) no tak ako v ukryte kde ma teplejšie miesto tam som meral je vlhkosť dokonca… poslední
Regius545 23.01.2016 18:57
Regius545

Koukám, že se nikdo nemá k odpovědi, tak se toho s dovolením ujmu.
Svlékání u regiusek je vždycky tak trochu problematické, alespoň co týče celistvosti svleku. Mám úplně stejnou zkušenost, a rozhodně nejsem sám. Ostatně, několikrát se to tady už řešilo. Nejdůležitější je, aby šlo dolů všechno, a aby na hadovi ani kousek staré kůže nezůstal (zejména na očích!). Jestli je potrhaná, bych neřešil.
Miska na vodu by stačila i menší. Neznám prakticky nikoho, komu by se regiusky dobrovolně koupaly, snad jen výjimečně v případech, když jsou napadeny parazity. Vlhkost je dostatečná, rozhodně jí už nezvyšujte. Těch 70% je skoro moc, pokud je v teráriu trvale a celoplošně. Had by totiž měl mít vždy k dispozici nějaký suchý kout, jinak snadno dostane nějaké mykotické, nebo plísňové onemocnění kůže.

Ďakujem za reakciu :-)
no tak ako v ukryte kde ma teplejšie miesto tam som meral je vlhkosť dokonca len 55 alebo tak nejak že v teráriu ma všeliake svoje kútiky a čo sa tika zvleku vždy z nej všetko pekne ide dole len bohu žiaľ sú to len kúsky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru