Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Proč nechce malá užovka červená jíst

Ahoj,

krmení okamžitě po převozu prcka je moc brzo, had je ve stresu a odmítá žrát. Chce to dát mu pár dní pokoj, nechat ho, ať se trochu uklidní, a pak zkusit.
Navíc malí hadi můžou mít problémy s hledáním holátka ve velkém terárku. Vidím to i na své korálovce - holátka si prostě v terárku nevšimne. Někteří chovatelé doporučují dát hada do malé krabičky (plastového teraboxu apod.) spolu s holátkem a nechat ho v klidu - třeba i delší dobu, přes noc. Samozřejmě zabezpečit před útěkem hada. Pokud je had rozkrmený a je to jenom stresem, tak by si vzít mohl.
Hluk a pohyb kolem terárka je taky na škodu, obzvlášť u vystresovaného prcka. Takže šoupnout hole a dát jí prostor, nekontrolovat každých 5 minut, jestli už žere ;)

Pokud chovatel krmil mraženýma, tak by s tím snad problém mít neměla, ale z vlastní zkušenosti krmím radši živýma. Moje korálovka nemá zájem o nic, co nejeví známky života, resp. co se nehýbe. Mražené hole mi sežrala až když sem do něj začala dloubat, aby se pohlo... Tohle bych ale u tvé užovky radši zatím nezkoušela, jenom ji tím ještě víc vystresuješ :) Ono co se týče mražených myší, je to otázka preferencí chovatele a taky samotného hada.

Držím palce, ať se má prcek dobře.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny