Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rada na míru: 2 teraria (teplota, vlhkost) regulace či pouhá kontrola?

To se Ti řekne vyber si...;) jsem v "oboru" necelé dva roky (1, 25 roku praxe;)... Takže jsem čekal, že se určitě najde někdo "fundovanější" než já;)

Na začátku jsem si myslel, že budu mít velké terárium se dvěma žárovkami (teplejší 60W, chladnější 40W)... jenže postupné získávání informací mě přivedlo k plast. boxům pro mladé,... Pak mi na mysl přišla "herptek" teraria, a nakonec jsem si musel kvůli místu nechat terária svařit na míru, protože ta z herpteku bych měl doma jako pěst na oko;). A najednou už to začlo bejt komplikovaný, protože nejsem v elektrifikaci kovaný.

Top. folie a kabely... všecko se prý musí regulovat termostatem, to abych pak měl na každou top. desku či folii či káblík, extra čidlo... Osobně si myslím, že to není potřeba, když nejde o inkubaci vajec,... Ale samozřejmě nechci riskovat spálení či nachlazení (podzim/zima období) obyvatel terária...

Nechci to překombinovat víc než je žádoucí;)... A zatím sice existují i 2,4,6,8,10 termostaty, ale mají jen jedno čidlo na vlhkost;) Zahlédl jsem tam sice 4 termo/hygrostat (4-Termostat 4-Hygrostat + spínacie hodiny + cyklovač). Ale to je už pro mé potřeby naddimenzované,... Doufal jsem ve 2 termostat a 2 hygrostat v jednom,... což zatím není v nabídce...

1/Možná mi topná deska (30W) vyhřeje krásně celé terárium a jiný zdroj tepla už nebude třeba: stačil by pak pouze 2-termostat a vlhkost pouze měřit? (nicméně na noc jsem chtěl top. desku vypínat a to by bez dalšího přitápění nešlo,...

2/Bude-li v každém teráriu jedna deska+1 top. folie, Potřebuji mít v každém teráriu 2 čidla teploty (deska+folie)? Pak bych při dvou teráriích musel mít rovnou - 4 termostat, kdy už by v úvahu přicházel výše zmiňovaný 4-termostat-4hygrostat, ale v tom případě bych měl dvě čidla na vlhkost zbytečná!;)

Kdo jste dočetli až jsem, tak jste jistě pochopili, že chci mít terárium vyladěné jako správný "perfekcionista";)... a možná jste si při čtení "dotazu" řekli, "proč tak složitě", vždyť by to šlo tak či tak;)... Pokud jo, tak mi prosím napište, jak byste to udělali, aby to fungovalo, a přitom nebylo v teráriu více čidel než hadů;)

Díky za Váš čas;)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny