Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rada na míru: 2 teraria (teplota, vlhkost) regulace či pouhá kontrola?

Moc dík, že ses vyjádřil!

s počtem top. panelů souhlasím, počítám s 1 (20x30cm) 30W do každé nádrže. "Topný panel z polykarbonátu nemůže mít ale podle M.Koc. víc, jak 40W, protože by se materiál mohl kroutit a natavovat."

Zářivka?... Nevím jak hadi snášej umělý světlo, jestli jim třeba nějaká síla osvětlení vadí, atp... A jaká barva světla nejlíp vytáhne hadí barvy? Zářivku bych tam ale asi nedával, spíš něco s LED,... co myslíš?...


"2-Termostat Uni" mi asi stačit bude,... ale... plánuji ještě top. folii ULTRATHERM 11W nebo 23W, a na tu už jaksi čidlo(a) chybí, a vzadu na 2-termostatu už by ani nebylo pro její zapojení místo... Prý ale není tak nebezpečná a může být zapnutá 24 hod bez termostatu, pokud nepotřebuji extra přesné teploty (zřejmě myšleno destinky, atp... viz web: http://shop.tpvz.cz/z2799-ultratherm-viv-strip-11.

Jenže mám možná malý zádrhel,... dno z polypropylenu je silné 10mm a nejsem si tak úplně jist zda by folie prohřála tento materiál, když bych ji dal pod nádrže?!!! Píší sice, že skleněná a plastová terária jsou schopná teplo vést, ale jak je to s vodivostí mého polypropylenu (PP-RAL7032 - firma röchling) nemám ponětí,...

A pokud bych chtěl top. folii dát dovnitř terárií, tak narážím na problém odizolování od vody. Hadi se rádi "čvachtají" a občas jsou tak "šikovní", že misku s vodou převrhnou, občas je podezírám, že to dělají účelově, abych je vyndal z terária;)


OK vlhkost budu jen měřit, každopádně +/- 1 týdenní pauzu od rosení (dovolená atp.) asi přežijí bez úhony, že?
Dík.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny