Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Neroste - přibírá

Ahoj, prosím potřebuji poradit, zda je v pořádku (asi není), že můj Agamák má už 2 týdný 30 cm a váha se dostala ze 110 na 145g.
Terárko 15x60x60.
Ani mi nepřijde že by tloustl, mám pocit, jako by mu spíš prostě težkly kosti. Také právě svléká nohy, tak nevím, zda při tom vůbec neroste a začne růst, až se mu bude tvořit nová kůže na hlavě a tělíčku, ale to mi přijde jako nesmysl, aby rosly nohy zvlášť, ocas a tělo...

Přikládám i růstové tabulky - graf vpravo mám graf k porovnání s růstem váhy v poměru s délkou z internetu, je vidět, že váha je vyšší, Ale je nesmysl to takhle porovnávat. Ale je to jem pro představu pro mě :)

EDIT: Je mu cca 5 měsíců :)

Předmět Autor Datum
Agame chybi mensi cast ocasu = realne by mela o nejaky cm vic, na ten vek ale relativne malo tak jak…
lucifer 20.02.2016 18:14
lucifer
Já si myslím, že když mu chybí skoro polovina ocásku, takže by v tuhle chvilku měl cca 43cm což na 5…
benvoluto001 21.02.2016 12:15
benvoluto001
tipnul bych spis 3-4 cm u toho ocasu, ale treba to dle te fotky blbe odhaduju. poslední
lucifer 21.02.2016 12:30
lucifer

Agame chybi mensi cast ocasu = realne by mela o nejaky cm vic, na ten vek ale relativne malo tak jako tak. Dbejte na spravne podminky (jsou tady XY-krat popsane) a kvalitni krmeni. Dle fotek - nijak neuskodi kdyz trochu pribere.Pokud jsou podminky urcite spravne (teplota, dostatek svetla, UV-B...), agama je aktivni, zere ale neroste, tak by nebylo od veci nechat udelat rozbor vykalu na cizopasniky. Dle vysledku je pak pripadne resit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru