Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Voda z reverzní osmózy

Zdravím, chtěl bych se jen zeptat zda li se mi vyplatí koupit reverzní osmózu, když mám jedno terárko. Neexistuje nějaká metoda, kde se vyhnu koupi tohoto přístroje? Někde jsem četl, že pomůže i vodu nechat zmrazit i poté rozmrazit v pokojové teplotě. Ty fleky na skle jsou šílené :( Díky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jen bych doplnil, že postup není zmrazit a rozmrazit vodu (tím se ve vodě nic nezmění), ale nechat z…
nanuk 23.02.2016 09:23
nanuk
presne tak... ja som nechával zmraziť len cca 1/2 objemu a potom som tekutú vodu vylial. Voda z rozt… poslední
perenquen 25.02.2016 14:58
perenquen
RO používám, potřebuju týdně tak 50 litrů demi vody, ředím jí obyčejnou vodu tak, abych se dostal ně… nový
c.c. 25.02.2016 00:53
c.c.

Jen bych doplnil, že postup není zmrazit a rozmrazit vodu (tím se ve vodě nic nezmění), ale nechat zamrznout cca 2/3 vody a třetinu slít. Ta by měla mít v sobě teoreticky vyšší koncentraci minerálů a po roztátí zbylých dvou třetin by měla bý voda výrazně měkčí. Toť teorie. Bohužel nemám příslušné testy, abych to ověřil.
O RO jsem také uvažoval, ale potřeboval bych jen cca 20 l týdně a nejsem si jistý, jestli by se RO při tak malém využití neničila a fungovala tak, jak má.

RO používám, potřebuju týdně tak 50 litrů demi vody, ředím jí obyčejnou vodu tak, abych se dostal někde na hranici měkké a tvrdé vody, tu mají v mísách a na rosení ředím víc na měkkou, ale né demi vodu. Jednou za rok vyměním membránu, dvakrát do roka filtry a stojí mě to nějakých 1300 ročně, to není myslím tak moc, za ten luxus vytvořit zvířatům měkčí vodu....., jediná nevýhoda je poměrně velkej odpad vody, ale i tak se to určitě vyplatí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru