Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agresivni hroznys Gustav

Ahoj nedavno jsme si s pritelem poridili hroznyse... 170 cm, vek 5 let. Krmili jsme ho potkanem zhruba pred 8 dny, custeni teraria probehlo pred krmenim. Kdyz jsme si ho poridli od puvodniho majitele byl miloucky klidny lezel s nami i nekolik hodin u tv. Proste milacek. Ted jsme ho po krmeni nechali v klidu na traveni a pred chvili jsem ho sla rosit nedelala jsem rpudke pohyby proste jsem jen prisla k terariu a zautocil na me pres sklo. Mel rozsirene zornicky. Nestihla jsem ani pomalu dojit k terariu a hned jak me spatril tak zautocil. Piradite nekdo? Co delame spatne ???

Předmět Autor Datum
Co děláte špatně? Je to had. nový
Josefek 16.03.2016 22:01
Josefek
Dobre, ale nikdy se takhle nezachoval. Nevim mozna bude lepsi kdyz ho treba tyden nechame byt?? nový
Adeladee 16.03.2016 22:06
Adeladee
Gustav asi viděl v TV co se tady děje a co ho čeká a na.ral se. nový
montium 16.03.2016 23:06
montium
Gustav asi viděl v TV co se tady děje a co ho čeká a na.ral se. :-D:-D:-D nový
Epanterias 17.03.2016 21:18
Epanterias
Naprosto normální. Měl hlad a zaútočil na pohyb. Mě to dělají taky aniž bych dělal prudké pohyby. Ře… nový
Lukas K 17.03.2016 19:34
Lukas K
Z vlastní zkušenosti mohu říci, že hroznýši reagují zvláště na pohyb. Mam samičku něco přes 2m, napr… nový
TO 18.03.2016 08:45
TO
Nic neobvyklého, běžná reakce na pohyb. U nás to řeším jednoduše - vždy, když jdu s hadem manipulova… nový
LGKM 26.03.2016 12:47
LGKM
Dělám to stejně, leč ne všichni mí chovanci to pochopili :) Hlavně zvířata, která jsem pořizoval již… poslední
Lukas K 26.03.2016 14:17
Lukas K

Naprosto normální. Měl hlad a zaútočil na pohyb. Mě to dělají taky aniž bych dělal prudké pohyby. Řekl bych, že pokud jej upozorníte na manipulaci a třeba opatrně vytáhnete z terárka, bude "hodný" protože bude vědět, že se nejedná o krmení. U některých hadů je boj i výměna vody v misce, když jsou hladoví - hlavu musím pořád odstrkovat hákem, protože by prostě žrali a nedají pokoj i když normálně nejsou agresivní. Neříkám, aby jste krmila častěji, nicméně jak velký byl ten potkan ? Za mě 170 cm hroznýš, zvlášť samice zvládne 2 dospělé půlkilové potkany nebo zakrslého králíka úplně bez problému.

Z vlastní zkušenosti mohu říci, že hroznýši reagují zvláště na pohyb. Mam samičku něco přes 2m, naprostá salámistka, ale několikrát se mi stalo, když jsem rozsvítil lampičku naproti teráriu tak vystartovala do skla nebo do stěny terária právě v reakci na pohyb ostrého stínu. Takže se může jednat o něco podobného i u Vás, pokud ji máte čerstvě a není ještě zvyklá na vnější prostředí mimo terárium.

Nic neobvyklého, běžná reakce na pohyb. U nás to řeším jednoduše - vždy, když jdu s hadem manipulovat, jej nejprve upozorním tak, že mu nějakým delším předmětem lehce přejedu přes hlavu. Spilota i hroznýš si tak zvykli, že když se krmí, žádný dotyk se nekoná a mají být na pozoru, ale když nastane kontakt s hlavou, krmit se nejde a jdu s nimi manipulovat. Když na dotyk přes hlavu zapomenu, střílí po mně jak blbky, tudíž předpokládám, že tento jednoduchý signál pochopili, neb při provedení tohoto signálu si s nimi mohu dělat, co chci.

Dělám to stejně, leč ne všichni mí chovanci to pochopili :) Hlavně zvířata, která jsem pořizoval již dospělá a byla a jsou značně divoká. Ty musím fakt chvíli hákem doslova odstrkovat, abych mohl čistit nebo měnit vodu. I tak se občas stane, že když vlezu do místnosti, zvlášť, když rozsvítím místnost, ale v terárkách už je tma, tak sem tam někdo vystartuje do skla. Kolikrát i reguiska, která by normálně nezaútočila ani kdybych s ní manipuloval v rukavicích z myších kožíšků )))

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru