Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vyhublá agama - po pěti měsících

Dobrý den všem,

před necelými pěti měsíci se k nám dostala zanedbávaná agamka, tenkrát necelý rok stará. Psala jsem o radu i sem, možná si to někdo vybavíte. Byla nedostatečně krmena a nedostávala vápník (ostatní vitamíny a UVB naštěstí měla). Chyběly jí dva prsty a konec ocásku, asi po špatném svleku. I když byla skoro rok stará, měla jen 27cm a 100g.

Když dostala dostatek potravy a dobré podmínky, začala rychle růst, několikrát se svlékla, a doslova ožila. Dnes, po pěti měsících, má 36cm a 260g. Přikládám fotky k posouzení - první dvě jsou od předchozího majitele v době předání, zbytek jsou dnešní fotky.

Zdá se vám agamka nyní v dobré kondici? Není pohublá nebo naopak příliš tlustá? (Vím, že velikosti jiných agam již nedosáhne a že i proporčně to nebude ideální, jedná se mi o její zdraví.)

Poslední asi tři týdny agama o dost méně žere. Dříve se hnala na hmyz každý den a sežrala hodně, teď krmíme každý druhý den a nesežere tolik (jen třeba 6 cvrčků, velkou chuť má stále jen na dubie). Na váze neubírá. Přikládám to tomu, že se již růst zastavil, nabrala kondici a začíná jako dospělá méně žrát - uvažuji správně?

Děkuji za každý názor.

Předmět Autor Datum
ja ty fotky vidim jako nejaky umelecky pixelart....? [1458225730.PNG]
lucifer 17.03.2016 15:44
lucifer
Omlouvám se! Jsem technický antitalent.. Snad to bude vidět tady: www.imagehosting.cz www.imagehost…
anamalak 17.03.2016 15:52
anamalak
Vypada dobre, moc pekne se "spravila" - trochu drobnejsi uz zustane, ale ted je v slusne kondici. Ta…
lucifer 17.03.2016 15:57
lucifer
Náhodou je teď moc pěkná, hezky se spravila :) člověka potěší vidět agamu, která se dostala do dobrý… poslední
barras 17.03.2016 20:25
barras

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru