Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jedna dávka antibiotik pro vodní želvu?

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, zda má někdo zkušenosti s dávkou antibiotik pro vodní želvu, T.S.scripta, cca 800g váhy. Pro podezření na zápal plic či mykotické onemocnění ji byla nasazena antibiotika, injekčně 1 x za 24 hodin 10ml (jméno antb. jsem bohžel zapomněl). Má předepsanou dávku na 4 dny. Je toto jedna celká dávka, nebo je to zatím jen čast? S vet to samozřejmě konzultuji, zajímá mě zkušenost někoho dalšího. Podle posledních zpráv se podezření neprokázalo, tudíž se chci zeptat, jestli nejsou antibiotika spíše zátěží a po jaké nejmenší dávce je možno tuto léčbu bezpečně ukončit.

Je běžné, že se želva po podání antibiotik dáví, vyzvrátí část potravy?

Předmět Autor Datum
Zelvam nerozumim = jen ciste laicky nazor, ale pokud se podezreni neprokazalo je uplna blbost cpat d…
lucifer 21.03.2016 11:36
lucifer
Omlouvám se za mystifikaci, máte pravdu. Ta stříkačka je inzulinová a je v ní nataženo 10 dílků, ted…
alexia 21.03.2016 12:02
alexia
Pre zvieratá sa väčšinou používa enrofloxacin (enroxyl), dávkovanie 10-15mg/kg, pre korytnačky po do… poslední
miro293 23.03.2016 09:09
miro293

Zelvam nerozumim = jen ciste laicky nazor, ale pokud se podezreni neprokazalo je uplna blbost cpat do zvirete jakekoliv atb. Je to vse desne svinstvo a pro plazy vzdy obrovska zatez organizmu, nasledky jako ledviny, jatra v haji = "lecba se zdarila ale pacient umrel"... A at je to co chce - skutecne 10ml? To je silena davka, at je to cokoliv. Davky pro tak male zvirata jsou nekde v tech dilcich inzulinovky, to je co dilek v ni desetina mililitru, kdyz jsem resil kdysi nejakou plicni infekci u pulkilove vousatky, byla davka tak 0,05ml. OK, muze jit o jine atb, jinak koncentrovane atd., ale cehokoliv 10ml. do 800g zvirete mi prijde straslive moc.

Omlouvám se za mystifikaci, máte pravdu. Ta stříkačka je inzulinová a je v ní nataženo 10 dílků, tedy opravdu desetina mililitru. Můj omyl.
Jde mi o to, že želva se na pohled zlepšila již po první dávce, dávila se, bylo jí špatně, ale nyní vypadá normálně, nemá problémy s potápěním, což měla. Napadá mě problém s ucpaným střevem či trávicím traktem, a tudíž zaadrženým plynem - nemožnost ponořit se pod vodu. To, že to želva ze sebe zřejmě vyhodila během jednoho dne a tento problém se odtranil mě vede k tomuto zamyšlení. Jen zatím nechce jíst, což je asi kvůli nevolnosti pochopitelné. Právě proto bych chtěla znát další názory na případnou pokračující léčbu anntibiotiky inijekčně.

Děkuji za Vaši reakci

Pre zvieratá sa väčšinou používa enrofloxacin (enroxyl), dávkovanie 10-15mg/kg, pre korytnačky po dobu 5-7 dní jeden x denne striedavo do predných nôh. Pri zápale pľúc sa nevie ponoriť, telo je skôr bokom alebo rovnomerne hore. Záleží to aj od toho, či boli chytené obidve polovičky pľúc. Pri probléme s črevami by asi bolo skôr zadkom hore. Čo mala konkrétne tá tvoja neviem, ak bola iba zapečené, asi nebude dôvod v tom pokračovať. Tie antibiotiká sú naozaj riadne svinstvo...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru