Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nalezené T. s. elegans

Zdravím všechny :-)
Tak se mé lepší polovičce dneska povedl majstrštyk, z jezírka městského parku odlovil se studenty 2 krásné dospělé elegansky. Asi tam nebyly dlouho, a kvůli hromadě lidí okolo by tam ani nebyly ochotné být dobrovolně (ani nemohly vylézt z vody, okamžitě je proháněly děti a důchodci).
Obě se projevují OK. Jedna je vyloženě akčně kousavá, což beru jako důkaz dobrého zdrav. stavu :-) Tvrdé krunýře, jedna krásně hladká, druhá trochu deformace, ale nic tragického. Narychlo jsme jim spíchli bydlení. Akva 200l, souš se 100W žárovkou a nejsilnějším reptiglem.
Prosím o určení pohlaví. Obr. 1-4 první želva (větší s rovnějším krunýřem), obr. 5-9 druhá (menší, hrbatější krunýř, na obr. 5 je vidět odřená tlama). Prosím o zhodnocení vážnosti stavu na obr. 5.
Stačí akva tak, jak je, nebo máme na souš vymyslet a udělat nějaký "nájezd"?
Dnes jsme nekrmili, želvy byly vyplesklé a dost unavené. Jakmile se v akva trochu uklidnily, okamžitě usnuly. Krmný návod zde z poradny mám přečtený (je úžasný :-)), spíš potřebuju poradit jak na to. Mám hromadu achatin, ty předpokládám zmůžou. Stačí ty šneky jen tak hodit do vody, nebo je mám nejdřív trochu podrtit? Jak na vitamíny? Mám Biomin H, Plastin, Roboran a tekutý Kombisol. Jak to do nich mám dostat :-D? Obalování v sypkých vit. se mi, vzhledem k žraní ve vodě, nejeví jako nejlepší nápad :-) Mám v plánu udělat jim želatinu, ale dostanu se na to nejdřív o víkendu, možná dýl. Můžu jim teď dávat šváby? Mám brutálně přemnožené šedáky a potřebuju na ně strávníky. Předpokládám, že zítra/pozítří, až se uklidní tak nebude problém s krmením z pinzety, že?
Předem děkuji za reakce.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny