Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Líhnutí Agam

Urcite to v poradku neni, delka inkubace vypada vcelku rozumne, ale - nemohlo tam dojit, treba i kratkodobe k nejakemu narustu teploty? Tyhle vyvojove vady, deformace atd. jsou nejcasteji popisovane pri vysoke teplote inkubace (staci i relativne kratkodobe) .Jak byl resen inkubator, vyhrev v nem a mereni teploty?

Normalne jsou mladata po vylihnuti hned zivotaschopna a neni potreba s nima resit nic vic nez prendani z inkubatoru do odchovny. A nestalo se mi ze by se lihli dele nez 5-7 dni od sebe = bych tam jeste videl nejaky dalsi problem s rozdily teplot v inkubatoru.

- druha moznost (dle mne min pravdepodobna) ze se vam "povedlo" dat dokupy par s defektnimi geny - na rodicich to nemusi byt videt (jsou heterozygoti), ale v kombinaci kdyz si sednou dane aely na sebe se to na potomcich projevi ("recesivni vloha"). To by statisticky pokud maji ten gen obe zvirata jako heterozygoti znamenalo pravdepodobnost 25% na potomky homozygotni. Pisete 15%, neco vam uhynulo ve vejci, ten vzorek k posouzeni neni az tak velky = cca. to muze i sedet.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny