Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kontrola podmienok

Ahojte, nie som si istá podmienkami v mojom teráriu a pre moju agamu chcem len to najlepšie, preto vás skúsených chovateľov žiadam o kontrolu podmienok v mojom teráriu. A rovno aj o kontrolu agamy.
Terárium má rozmery 80*40*40cm. V teráriu je 3D pozadie , placatý čierny kameň pod bodovou výhrevnou žiarovkou Repti Basking Spot Lamp 60W+ UVB a UVA. na výhrevnom mieste je 47C v teplej časti je 27-28C a v najchladnejšej časti je 25C. Piesok mám do detských ihrísk. V teráriu sú ešte haluze a misky.
Agama má 10 mesiacov, je to samček má 42cm a 276gramov. Myslím že viac ako 5 mesiacov sa nezvliekal, čo sa mi nezdá v poriadku, ale prosím povedzte vy. Často sa udiera do skla, no ale čo sa mi najviac nepozdáva je to že na internete som čítala a pozerala iné agamy a oni zjedia naraz aj 10sarančí, čo ten môj 1 na deň. Kŕmim ho sarančami, cvrčkami, niekedy mu dám zophobasa alebo múčneho červa. Zelené moc neje, ale raz za týždeň si dá kúsok jablka. Inak je aktívny.
Vopred ďakujem za vaše odpovede.

Předmět Autor Datum
Repti Basking Spot Lamp 60W - tohle je jen zdroj tepla, a castecne zdroj svetla, mate tam neco jako…
lucifer 18.04.2016 14:40
lucifer
áno mám tam zdroj UV, ale vyhodila som nechtiac krabičku, takže neviem presne aký typ to je a na kra…
katarína2 18.04.2016 19:06
katarína2
UVB - opsat z ni oznaceni, odfotit. poslední
lucifer 18.04.2016 22:38
lucifer

Repti Basking Spot Lamp 60W

- tohle je jen zdroj tepla, a castecne zdroj svetla, mate tam neco jako realny zdroj UV? A neco k prosvetleni prostoru? Vaha je na tu delku celkem OK, v 10 mesicich uz moc neroste a nepootrebuje tolik zrat - klidne krmit hmyzem obden, 2-3 kusy. Je dost drobny, na 10 mesicu - ale neni to vylozene tragedie. V prostoru by mohla byt teplota o malino vyssi. Pomohla by fotka teraria.

áno mám tam zdroj UV, ale vyhodila som nechtiac krabičku, takže neviem presne aký typ to je a na krabičke bolo napísané UVB. UVB žiarovku mám od jeho "detstva" aký typ by bol pre neho v takomto veku najvhodnejší?? Teraz som mu trochu pozmenila terárium a vidím, že sa mu tam dosť darí, teplotu trochu zvýšim ;-. Po zmene umiestnenia osvetlenia sa prestal strkať do skla, takže tie teploty som upravila na chladnú a teplú časť, takže to má teraz dobre osvetlené. A veľmi ďakujem za odpoveď. :-D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru