Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agama podozrivo trasie prstami

Dobrý deň,

kamarát ma poprosil či by som sa mu postaral o agamku v priebehu jeho dovolenky (3 týždne), nedal mi žiadne bližšie info, len povedal ako ju kŕmiť, že ju občas osviežiť rozprašovačom vody, že je naučená na režim od 08:00-20:00 svetlo/tma= vyhrievanie/izbová teplota. Agamka má akvárium 100x50x50 a je asi rok stará. doteraz neviem o žiadnych problémoch, farby má pekné živé... Asi 2 dni dozadu som si všimol že pri spánku (spí na konári a nohy jej visia) sa jej mykajú/trasú prsty ... prv som si ako nechovatel myslel že sa jej čosi sníva, no dnes som si všimol že sa jej občas trasú aj keď nespí, ale len napríklad stojí a pozerá.. keď chodí, netrasie nimi, no keď je v kľude tak nimi niekedy trasie (trvá to rôzne, niekedy trasie nimi aj 30 minút inokedy je v klude aj dve hodinky)... Bojím sa aby sa jej niečo nestalo keď ju mám na starosti... najradšej by som si kúpil vlastnú a toto opatrovníctvom som bral ako možnosť naučiť sa s agamkou zaobchádzať., Prosím ak mi viete poradiť čím by to mohlo byť, prípadne čo mám urobiť bol by som vám vďačný.

PS: ospravedlňujem sa ak tu podobná téma už je, prípadne ak som napísal málo info o spôsobe chovania, no toto je zatial všetko info čo mám, a podobnú tému som tu nenašiel.

Vopred ďakujem za odpoveď.

Předmět Autor Datum
Třes nohou může být příznak nedostatku vápníku. Dostává nějaké vitamíny a vápník? Má UVB světlo? Hod…
anamalak 03.05.2016 13:48
anamalak
UVB svetlo má, v terárku tak žije už cca rok, nikdy podobné problémy nemal pokiaľ viem, no popravde…
E.H.- dočasný opatro 03.05.2016 14:26
E.H.- dočasný opatro
"UVB svetlo ma" - jake presne a jak daleko je od agamy? Tyhle projevy jsou typicke pri nedostatku va…
lucifer 03.05.2016 14:35
lucifer
večer keď pôjdem vypnúť svetlo, pozriem aké to je presne, z pamäti ti neviem povedať, prípadne môžem…
E.H.- dočasný opatro 03.05.2016 14:52
E.H.- dočasný opatro
pokud byla prevarena aby v ni nebylo moc soli tak taky muze byt, ale je s tim zbytecne moc prace.
lucifer 03.05.2016 14:54
lucifer
OK zatiaľ, úprimne ďakujem pekne za rýchle a presné odpovede :) poslední
E.H.- dočasný opatro 03.05.2016 15:01
E.H.- dočasný opatro

UVB svetlo má, v terárku tak žije už cca rok, nikdy podobné problémy nemal pokiaľ viem, no popravde neviem či dostával vitamíny, ale myslím že raz za čas určite niečo dostal. Mám ho zatiaľ 8 dní, a známy čo chovajú plazy poradili kúpiť sépiovú kosť, prevariť ju, vysušiť a nadrviť na prach, tak v tom prachu som mu 1x obalil stredného švába a dnes som kúpil vo zverimexe NutriMix Rep-čo mi poradila predavačka, no to som mu zatiaľ nedal, nakoľko neviem koľko by mal dostať...

"UVB svetlo ma" - jake presne a jak daleko je od agamy? Tyhle projevy jsou typicke pri nedostatku vapniku nebo D3. Nutrimix Rep - osobne nepouzivam, ale melo by jit predpokladam o beznou vitaminovo-mineralni smesku, takze v tom obalit tak jednou-dvakrat tydne krmeni. Ted ten tyden-dva myslim nic nezkazite kdyz v ni obalite veskery hmyz kterym krmite.

večer keď pôjdem vypnúť svetlo, pozriem aké to je presne, z pamäti ti neviem povedať, prípadne môžem spraviť foto v akej vzdialenosti svetlo je. OK v tom nutrimixe obalím ešte dnes na večer jedného švába. Tá rozdrvená sépiová kosť je v pohode?, pretože to mi poradil známy čo chová gekončíka nie agamu...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru